Les fires tornen a bategar

0
844

Els ajuntament adapten les celebracions tradicionals per poder realitzar activitats presencials


Només un any després que la pandèmia obligués a la suspensió de gairebé totes les fires i mercats a la comarca, sembla que poc a poc i amb molta prudència s’esta produint un retorn. Una bona mostra d’això es va poder veure a Vilanant el passat diumenge 16 de maig, en una nova edició de la FiraFlor.

Una celebració que ha arribat condicionada per les restriccions actuals, però que a diferència de l’any passat, s’ha pogut celebrar amb èxit. Vilanencs, vilanenques i visitants han pogut gaudir de les activitats organitzades al llarg de la jornada. Els colors de l’arc iris es veien a carrers i places de la vila, espais decorats amb un fil conductor: distància, neteja de mans i mascaretes. Veïns i veïnes varen participar en el concurs de façanes, jardins i balcons, donant encara més color al municipi. No hi va faltar tampoc la música, amb les actuacions de Laura Encesa i Mauri Campos durant el matí, i de l’home orquestra Pau Morales per la tarda. Una jornada festiva que va comptar, a més, amb una nova activitat, un escape room.

Una diada que va posar de manifest que amb una bona organització, la utilització d’espais a l’aire lliure i una bona previsió, és possible gaudir de nou de les fires.

REFORMULADA. Un altre de les fires que enguany ha tornat és la 24a fira del conill de Vilafant. Tot i que ha arribat amb un format una mica diferent. Sota el nom ‘Conill en ruta’ proposa una ruta gastronòmica entre el 15 de maig i el 23 de juny a través de vuit restaurants del municipi. Una formula que, tot i que no permet gaudir dels tastets gastronòmics a la plaça major del municipi, si servirà per «seguir promovent la carn de conill d’una manera diferent. A més a més, amb aquest nou format volem ajudar la restauració, un sector que durant aquesta pandèmia ha patit molt», segons explica l’alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys.

De fet, des del consistori no descarten que aquesta nova formula s’apliqui a la 25ena edició. La intenció seria repetir el format del ‘Conill en ruta’ com a complement a la fira i a totes les activitats que omplien el municipi.

RETORN. Des d’on també arriben noticies positives és de la Vila de Roses, on han anunciat que aquest any hi haurà la Fira de la Rosa. Entre el 3 i el 6 de juny es podran tornar a veure a la Vila de Roses les tradicionals catifes de corpus, les exposicions florals, les campanyes comercials i gastronòmiques i el personatge ‘la barretura’. L’Ajuntament de Roses ha plantejat unes activitats per contribuir a la tornada gradual de les activitats ciutadanes al mateix temps que atreu visitants per a la dinamització de la població. Un senyal ben clar que alguna cosa ha canviat i que les fires i mercats treuen el cap.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li