Les escoles públiques volen diàleg

0
943

Els equips directius dels centres figuerencs lamenten que no se’ls ha informat sobre els tràmits per construir l’edifici d’obra de l’escola Carme Guasch i Darné i, sobretot, demanen un treball conjunt per millorar la planificació escolar de la ciutat


Els equips directius de les deu escoles públiques de Figueres han fet públic un comunicat en què demanen més diàleg a l’equip de govern. El text està signat pels directors i les directores, que es mostren preocupats per l’escolarització del municipi. Lamenten que no se’ls ha informat sobre els tràmits per construir l’edifici d’obra de l’escola Carme Guasch i Darné i, sobretot, demanen un treball conjunt per millorar la planificació escolar de la ciutat.

Al ple de dilluns passat, la regidora de Cs Elisabet Guillén va treure el tema, i va demanar a l’equip de govern que treballi conjuntament amb els directors «per fer el pla educatiu que necessitem».

El regidor d’Educació, Josep Alegrí, li va respondre que «és possible que a aquests directors de primària no els agradi la solució [per a la ubicació de la Carme Guasch]. Tampoc ens agrada la solució a nosaltres. Però el que no ens podem permetre és tenir dues generacions d’alumnes sense una escola de maons».

Per la seva banda, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va assegurar que «sí que s’està portant a terme comunicació». Lladó ho va argumentar així: «Treballem per a aquest pacte contra la segregació escolar a Catalunya, i també a Figueres, amb tot el teixit educatiu, perquè és imprescindible pel futur de la ciutat. Però també és imprescindible pel futur de la ciutat que els nostres fills i filles, els nostres nets i netes, els nostres nebots i nebodes, puguin estudiar tots en un equipament de maons, i no a la intempèrie, com està passant a l’Escola Carme Guasch des de fa 16 anys».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li