Les entitats volen millor coordinació i més voluntaris per ajudar la gent gran

0
1818

L’auditori del Cercle Sport va acollir el passat 20 de maig una xerrada amb representants de diferents entitats socials


 

Amb motiu de la Fira de la Gent Gran es va celebrar, el passat 20 de maig, la primera de les activitats relacionades amb aquest esdeveniment a la ciutat. A l’auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport va tenir lloc la taula rodona d’entitats socials sota el títol «Gent Gran i exclusió social».

L’acte, organitzat per la Fundació Vergés Ginjaume, va comptar amb un centenar d’assistents i amb la participació de representants de diferents entitats. La taula rodona va estar moderada per l’exregidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Figueres, M. Antònia Bonay, i va comptar amb les intervencions d’Antoni Calvó, coordinador de la comissió d’acció social de Càritas Alt Empordà-Interior; Àngels Balot, presidenta de l’Associació Serveis Integrals de Futur; Núria Juanola, psicòloga i coordinadora tècnica de l’Associació Malalts d’Alzheimer; Rafael Brosa, coordinador de la Creu Roja a Figueres, i Josep Menchón, president de la Fundació Vergés Ginjaume.

A l’acte, els diferents representants de les entitats convidades van reflexionar sobre la situació de la gent gran en risc d’exclusió social a Figueres i van exposar les activitats i els programes que desenvolupen les seves entitats. També es va assenyalar que calia millorar la coordinació entre les diferents associacions i les administracions per evitar la duplicitat de serveis i promocionar el voluntariat en aquest sector, el qual està patint una forta davallada.

Un altre dels temes tractats va ser la iniciativa coneguda a l’àrea metropolitana de Barcelona com a projecte radar. Aquesta acció consisteix a detectar i pal·liar situacions de solitud no volguda de gent gran i evitar el risc d’exclusió social. La feina es fa a través d’una xarxa de barri i amb la col·laboració de veïns i elements de proximitat. Precisament, Càritas està desenvolupant un programa semblant a Figueres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li