Les despesa municipal per la covid-19 va ser de 5 milions d’euros durant el 2020

0
672

Tot i la situació de pandèmia, el pressupost de l’Ajuntament es tanca amb un romanent positiu de 3,2 milions


L’equip de govern de Figueres va donar compte del tancament del pressupost del 2020 en el ple extraordinari de la setmana passada. Uns comptes municipals marcats per la situació extraordinària de la covid-19. Aquest fet va obligar l’Ajuntament a destinar prop de 5 milions d’euros en despeses derivades de la pandèmia.

SUPERÀVIT. Malgrat això, els comptes del 2020 es van tancar amb un romanent positiu de 3,2 milions d’euros, gran part dels quals s’han utilitzat per pagar despeses pendents i que han deixat un superàvit final de 50.000 euros. En el ple extraordinari l’alcaldessa, Agnès Lladó va defensar que, tot i la pandèmia, «s’ha arribat a tot allò que es podia i hi ha hagut una bona execució pressupostària».

L’ENLLUMENAT. Un dels motius principals del ple va ser donar llum verda al canvi de gestió de l’enllumenat públic i el seu traspàs a l’empresa municipal Fisersa. L’equip de govern (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) va aprovar en solitari la proposta. Va tirar endavant amb 10 vots a favor. Faltava un del govern per l’absència del vicealcalde Pere Casellas, que es trobava convalescent. Els vots negatius van ser els vuit de Junts per Figueres, i Cs (2) es va abstenir per dubtes en la subrogació dels cinc treballadors que passaran a formar part de la plantilla de Fisersa.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va assegurar que era un dia important per a la ciutat i que el canvi no només suposarà una millora en «l’eficiència» de la gestió del servei, sinó també un estalvi de més de 200.000 euros anuals. La gestió de l’enllumenat públic a Fisersa va quedar formalitzada i la intenció és que es faci efectiva a partir de l’1 de maig i durant un període de 5 anys.

L’OPOSICIÓ. El regidor Jordi Masquef va manifestar que el seu grup manté que caldria que el servei l’assumís una empresa externa per fer front a la inversió que cal per renovar l’enllumenat públic. D’aquest manera va justificar el vot contrari del seu grup. Per la seva banda, l’edil Héctor Amelló va dir que «no està en debat el model» però que consideren que hi ha «un seguit de problemes a resoldre». Entre ells, «la incorporació dels treballadors a Fisersa».

L’alcaldessa va respondre que els empleats s’incorporen a Fisersa «amb les mateixes condicions que tenen a dia d’avui a Ecoserveis». Va afegir: «És una subrogació i la llei ho deixa clar. Tenim clar que volem que els treballadors tinguin els seus drets ben garantits».

ECOSERVEIS. Amb el canvi aprovat, l’empresa mixta Ecoserveis, que fins ara gestionava l’enllumenat, es quedarà només amb la neteja viària, les escombraries i la deixalleria. De fet, el contracte va vèncer l’octubre del 2016 i des d’aleshores s’han hagut de fer diverses pròrrogues a l’espera de poder posar en marxa un nou concurs, després que el Tribunal Català de Recursos Contractuals declarés nul·la la licitació que s’havia posat en marxa. El govern espera tirar endavant el tràmit el més aviat possible.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li