Les comunitats musulmana i catòlica de Figueres tenen el mateix nombre de fidels

0
1026

Figueres necessitava una eina per fer polítiques públiques en matèria religiosa i ara disposa de l’estudi “Diversitat religiosa, integració i cohesió social a Figueres”. L’Ajuntament va encarregar aquest document ara fa un any a la Universitat de Girona i ha estat el sociòleg Jordi Feu qui l’ha elaborat conjuntament amb la Direcció d’Afers Religiosos de la Generalitat. A l’estudi hi ha conclusions interessants, algunes més o menys intuïdes i altres que aporten novetats.
Una de les dades destacades és que ja s’ha arribat a una certa equivalència entre la comunitat musulmana i la catòlica pel que fa a nombre de feligresos. Segons l’estudi, la capacitat dels locals de culte islàmic a Figueres està prevista per a 640 persones. En el cas de la religió catòlica es xifren els fidels entre els 600 i els 700, tenint en compte l’assistència a les parròquies. Sociològicament la comunitat catòlica practicant de Figueres està formada majoritàriament per gent gran, tot i que hi ha un procés de rejoveniment arran de la incorporació de catòlics llatinoamericans. A la ciutat hi ha cinc parròquies catòliques, a banda de dos centres més de culte. Pel que fa als musulams, la proliferació del col·lectiu és pel corrent migratori i el seu origen és majoritariament del Marroc o també de l’Àfrica subsahariana.
Un altre col·lectiu de pes és l’evangelista que té tres faccions diferents: l’Església protestant baptista, l’evangèlica de Filadelfia i l’evangèlica apostòlica. Totes tres congregacions sumen 300 persones. La protestant és la més nombrosa i la meitat dels seus membres són de l’Estat espanyol, l’altra meitat està formada en parts desiguals per persones de l’Amèrica llatina, Romania i Ucraïna. L’Església evangèlica de Filadelfia, en canvi, està integrada en la seva totalitat per gitanos establerts al barri de Sant Joan. Finalment, l’Església evangèlica apostòlica està formada bàsicament per persones d’orígen llatinoamericà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li