Les celebracions d’any nou a l’Alt Empordà

0
1645

L’Escala, Figueres i Cadaqués donen la benvinguda al 2019 amb les sardanes i xocolatades dels tradicionals aplecs de Sol Ixent


 

La comarca s’ha acomiadat del 2018 i ha donat la benvinguda al nou any amb tradicions que es mantenen inalterables. La ciutat de Figueres va aixecar-se el dia 31 de desembre amb el personatge de l’Home dels nassos voltant i fent bromes pels carrers i les botigues. I l’1 de gener, els més matiners de Cadaqués, Figueres i l’Escala han vist la primera albada del 2019, ballant sardanes i bevent xocolata desfeta des d’entorns singulars de l’Empordà. A l’Escala, el 13è Aplec del Sol Ixent, organitzat per l’Agrupació Sardanista Avi Xaxu, ha aplegat 400 persones a la torre de Montgó, mentre que a Cadaqués els participants han gaudit de la 30a edició de l’Aplec amb les vistes del far de cap de Creus. A la capital alt-empordanesa, la primera sardana de l’any es va poder escoltar des de l’esplanada del Castell de Sant Ferran amb la cobla Foment del Montgrí.

REVETLLA AL PUIG DE LES BASSES. El cap d’any també va ser reivindicatiu a la presó del Puig de les Basses de Figueres, on hi ha reclosa l’exconsellera Dolors Bassa. Unes 500 persones van participar en la revetlla, que va constar d’un sopar i d’actuacions musicals. A mitjanit, també van sonar les dotze campanades. L’ANC d’Olot va portar fins a Figueres la coneguda com la «Campana de la Llibertat d’Olot».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li