Les bretolades són la primera causa d’accidents i incendis per les revetlles

0
959

La majoria dels accidents i els incendis que hi ha a les comarques gironines durant les revetlles són per culpa de bretolades i el mal ús de petards. Mentre que l’any passat al conjunt de Catalunya van baixar en noranta les intervencions dels bombers durant la revetlla de Sant Joan, la situació va ser a la inversa a la demarcació. El 2008 els bombers van haver d’intervenir en 115 ocasions i el 2009 en van ser 150. Per aquest motiu, el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Enric Cano, ha fet una crida al seny i ha exposat que aquest any pot ser especialment complicat per culpa del mal estat dels boscos després del temporal del mes de març.

Més bombers durant la nit sobretot als parcs de la costa, 230 efectius de mossos de trànsit per evitar irresponsabilitats al volant i que els conductors agafin el cotxe beguts o més ambulàncies per atendre ferits per cremades són alguns dels recursos que destinaran a la nit de la revetlla de Sant Joan a les comarques gironines. Hauran d’estar al peu del canó per actuar en cas que hi hagi alguna alerta però, segons els responsables d’emergències, la clau està en evitar que es produeixin aquestes situacions.

Per aquest motiu, han fet una crida al seny i a la responsabilitat. Campanyes de sensibilització, fulletons, pòsters o fins i tot un còmic adreçat als més joves han de servir perquè el conjunt de la ciutadania pugui gaudir d’una revetlla divertida, sense accidents i amb responsabilitat.

Enguany han autoritzat la venda de petards a 85 guinguetes i catorze locals. Uns petards que recomanen utilitzar fent cas de les indicacions per evitar cremades. Durant la revetlla del 2009, els CAP i hospitals de la demarcació van fer tretze assistències, la majoria per cremades lleus i afectacions oculars. Són quinze menys que durant l’any anterior.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li