Les borses europees, en ‘stand by’

0
839

La definiciĂł de stand by Ă©s “aparell que es troba connectat perĂČ en repĂČs a l’espera de rebre ordres”. AixĂ­ Ă©s com veig jo les borses europees ara.

Les borses, desprĂ©s de l’impuls que van tenir al desembre i que feia pensar que s’allargaria al primer trimestre del 2017, s’han quedat aturades des de l’inici d’any. En aquesta situaciĂł Ă©s quan es presenten els dubtes de sempre: tornarem enrere o es tracta de consolidar nivells per pujar?

Si observem les borses americanes, de moment han superat nivells respecte de les europees i el mĂ©s lĂČgic seria pensar que a Europa passarĂ  el mateix. PerĂČ qui fa molts anys que s’hi dedica podria afirmar que no Ă©s confiable que hagi de passar i ningĂș pots assegurar-nos que el trencament cap amunt de les borses americanes, en el nivell que es troba actualment, pugui ser fals i acabin reculant amb força per qualsevol notĂ­cia econĂČmica o geopolĂ­tica.

La meva recomanació en aquestes situacions és no avançar-nos als esdeveniments i, si estem invertits, no desfer posicions perquÚ tampoc hi ha motius fonamentals ni tÚcnics per reculades de profunditat, i ens podríem perdre una important pujada en cas de trencar els nivells actuals.

El mercat EUA amb prou feines manifesta impacte pels problemes europeus. A Europa no apartem l’ull del sector bancari, sens dubte un dels mĂ©s perjudicats i amb una situaciĂł frĂ gil i vulnerable a qualsevol xoc. Amb una recuperaciĂł des de mĂ­nims del Stoxx600 Banks d’un 50%, es fa complicat pensar a seguir escalant posicions a curt termini sense que apareixin mĂ©s dades positives a l’economia o que es produeixi un escenari en quĂš els bancs puguin augmentar els seus marges de beneficis, llastrats per un nivell del tipus d’interĂšs massa baix durant massa temps.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li