Les accions solidàries, identificades

0
1126

L’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat ha elaborat un mapa amb 180 iniciatives de la comarca


A causa de l’augment de les accions solidàries que s’han creat als municipis de la comarca davant la situació d’emergència provocada per la Covid-19, l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat ha elaborat un mapa que recull aquestes incitatives. En total s’han identificat més de 180 iniciatives arreu de l’Alt Empordà, impulsades per diferents agents: ajuntaments, entitats, ciutadania i el Consell Comarcal. Les accions són diverses i es poden cercar per diferents categories, però totes tenen un objectiu compartit: facilitar la cura dels veïns i veïnes i garantir el seu benestar.

Aquest recurs va començar a l’inici de l’estat d’alarma i es continua actualitzat a través de les dades que proporcionen les administracions, entitats i ciutadania. D’aquesta manera, l’Àrea de Benestar Social pot solucionar de manera directa les mancances o deficiències que puguin trobar els usuaris. Així es poden dimensionar amb molta més precisió les necessitats socials de cada municipi, i oferir una resposta adequada a les demandes de la població més vulnerable davant l’emergència creada arran de la irrupció de la Covid-19.

ESCALA MUNDIAL. El mapa forma part del projecte Solivid, impulsat per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques-UAB, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i el grup de recerca Energia, Territori i Societat de la UAB. La incitativa està relacionada amb observatoris i equips de recerca, entitats i persones d’arreu del món per crear un mapa col·laboratiu. Qualsevol administració, entitat o persona que hi trobi a faltar una acció la pot comunicar a l’adreça inclusio@altemporda.cat per incorporar-la.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li