L’equip OceanCats culmina la travessia Tossa-Sóller-Tossa

0
447

La travessia volia sensibilitzar i posar de manifest el problema que afronten els mars i oceans a causa de l’ús desmesurat de productes plàstics: durant l’activitat es van realitzar nombrosos mostrejos de microplàstics que seran analitzats a la Universitat de Barcelona


L’equip OceanCats, on hi ha l’escalenc Sergi Franch, va finalitzar dissabte amb èxit la travessia que unia Tossa de Mar, a la comarca de la Selva, amb Sóller, a Mallorca. El grup de rem oceànic va salpar el passat diumenge 1 d’agost disposat a cobrir la distància total de 450 quilòmetres d’anada i tornada per primer cop a la història, a bord d’una embarcació a rem.

Després d’un còmode inici, la meteorologia va començar a ser bastant adversa, un context que va posar al límit la resistència de Franch i de la resta d’integrants de l’equips: Martí Ramírez, Quim Planells i Juanba Romero. Finalment es va aconseguir entrar al port de Sóller el dimecres i, després de descansar un dia, es va enfilar el camí de tornada, que aquest cop va comptar amb un temps més favorable. L’arribada va tenir lloc dissabte passat al matí.

La travessia va tenir un doble objectiu. D’una banda, volia sensibilitzar i posar de manifest el problema que afronten els mars i oceans a causa de l’ús desmesurat de productes plàstics —durant l’activitat es van realitzar nombrosos mostrejos de microplàstics que seran analitzats a la Universitat de Barcelona—. De l’altra, també va servir per commemorar els 700 anys de la primera embarcació de cabotatge que va salpar de les platges de Tossa en direcció a l’illa de Mallorca amb suro, i que posteriorment es va intercanviar per sal. Un canvi que també es va escenificar amb l’activitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li