L’equip de la Sra. Felip passa de l’esport

0
1321

El compromís amb l’esport del govern de la Sra. Felip i el Sr. Masquef és una carrera de despropòsits. El govern del llacet és el campió de mantenir un dèficit estructural d’equipaments; el campió en manca d’un pla de manteniment regular de les instal·lacions municipals i, a vegades, en la deixadesa absoluta en la qual es troben algunes d’elles. No acaba aquí l’assumpte, també és un campió de tenir una visió política esportiva incoherent i inexistent; és el campió de donar un fràgil suport institucional als nostres esportistes i clubs de la ciutat, excepte en comptades excepcions. Això sí, aquest govern és rècord mundial a sortir somrient i traient pit a la foto finish.

Sens dubte aquest equip de govern, els yellow team, és el més llorejat de la història, el campió de campions en política ficció, inhàbil i mancat de projecte de ciutat.

L’estat de precarietat en el qual es troba de l’estadi municipal Albert Gurt, que podria ser una magnifica instal·lació per a la pràctica esportiva d’equips base, és un clar exemple de la desastrosa gestió política que practica l’equip de govern. Una instal·lació que pateix unes greus deficiències d’il·luminació, només funcionen 6 dels 24 focus grans que existeixen; compta amb un tartan trencat, amb forats, embalums i talls que impedeixen la pràctica segura de l’esport; sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana, una prometedora atleta s’ha lesionat a menys d’una setmana de disputar el Campionat d’Espanya d’atletisme per culpa del deficient estat de la pista. L’estat dels vestuaris és vergonyós i és indigne que les nostres filles i fills hagin de fer ús d’una instal·lació tan degradada davant la mirada impassible dels regidors del govern. A tot això cal sumar la inseguretat i el vandalisme crònic que pateix l’equipament, que és la gota que fa vessar el got de la paciència de tots els clubs que usen les instal·lacions.

Sobre la manca estructural d’equipaments esportius no podem oblidar que són quatre anys el que li està costant a l’equip de govern posar la primera pedra del que ha de ser el nou pavelló poliesportiu de Figueres, serà que la porten de molt lluny.

El nostre esport i els nostres esportistes mereixen més respecte, millors instal·lacions, més recursos i major suport institucional. Aquesta ciutat mereix un compromís de futur: un pla estratègic de l’esport. Un pla elaborat i consensuat amb la participació de tot el sector esportiu de Figueres i que compti amb el pressupost suficient per a executar-lo. És imprescindible posar de manifest els reptes que afronta l’esport a Figueres i elaborar les propostes concretes per complir les exigències i els objectius que ens permetin aconseguir un alt grau d’excel·lència esportiva.

L’activitat física i esportiva; bé sigui com a esport en edat escolar, esport com a activitat recreativa o l’esport de rendiment, és un element de salut, educació, cohesió i transmissor de valors. Cada dia la societat figuerenca se sent més identificada i practica esport amb major intensitat, la qual cosa comporta que demandin més i millors serveis i equipaments. Sense oblidar el potencial de l’esport com a factor de projecció i promoció exterior de la ciutat.

L’esport evoca diversió, treball en equip, superació, esforç, salut, concentració, companyonia, humilitat, sacrifici, ordre, constància, èxit, integració… en definitiva valors, tots ells, que volem que impregnin la nostra vida quotidiana. Per això, sens dubte, és necessari promoure l’esport i disposar d’equipaments excel·lents. Aquest és el nostre objectiu, aquesta és la nostra missió.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li