L’epicentre dels esports nàutics

0
693

Històricament la ciutat de Roses s’ha erigit com un dels grans punts neuràlgics dels esports nàutics arreu de l’Estat, però és darrerament que aquesta faceta s’ha consolidat d’allò més. Aquest 2015, per exemple, esdevé un bon exemple per justificar una progressió evident: amb l’organització del GEN Roses al capdavant, la ciutat se situarà entre els referents del sector amb quinze competicions diferents, entre les quals un campionat d’Europa i tres proves de estatals. “Es tracta d’un projecte consolidat i molt potent”, explica el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, que afegeix, també, que tota aquesta activitat a la badia de la localitat costanera “tindrà un important retorn per al municipi”.
Tant és així que es calcula que amb motiu de les pràctiques esportives es generaran gairebé 10.000 estades a Roses, l’equivalent a un impacte econòmic, assenyala Gotanegra, pròxim als “2 milions d’euros”.
Bona part d’aquest calaix s’obtindrà mitjançant la joia de la corona d’enguany, l’European Championship Jet Ski, una prova d’àmbit continental que se celebrarà del 18 al 21 de juny i que aportarà unes 3.000 estades i un impacte de mig milió d’euros aproximadament. Segons el president del GEN, Josep Maria Isern, aconseguir celebrar un campionat de caràcter europeu o mundial resulta molt complicat, ja que això suposa “competir amb els millors ports del món”. “Cada any competim amb els principals destins”, agrega Isern.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li