L’Entre Castells amplia horitzons

0
1407

La cursa de muntanya de Vilajuïga arriba enguany amb modalitats d’orientació i BTT i nous recorreguts


 

La sisena edició de la Cursa de Muntanya Entre Castells d’enguany, que se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de març, arribarà farcida de novetats. Així ho van explicar durant la presentació de divendres passat al concessionari oficial Interfren-Citröen de Figueres, que alhora és el patrocinador principal de la prova alt-empordanesa.

Una de les novetats més remarcables és la variació en la totalitat dels recorreguts de les diferents proves previstes: l’Entre Castells Sprint (10 km), l’Entre Castells Express (20 km) i l’Entre Castells Trail (35 km). «Exceptuant Llançà, que el substituïm pel Port de la Selva, acabarem trepitjant els mateixos pobles de sempre, però ho farem per racons diferents. La nostra intenció és anar modificant els recorreguts cada dos o tres anys», explica Èric Torres, president del Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga, l’organitzador de la prova. «L’Entre Castells està més que consolidada, és una prova que ja està en plena expansió, però sempre mantenint els peus a terra», afegeix.

Els canvis d’itinerari, però, no seran les úniques novetats de la prova d’aquest 2019. En aquest sentit, des de l’organització, amb l’objectiu de convertir l’Entre Castells «en un punt de trobada d’activitats de muntanya», han incorporat dues modalitats més: l’Entre Castells Orientació, organitzada conjuntament amb Aligots Club Esportiu de Curses d’Orientació, i l’Entre Castells BTT, organitzada pel Club Ciclista Vilajuïga-EoBikes. Les dues proves es faran dissabte al paratge del Mas d’en Satlle de Vilajuïga. «La idea és anar sumant noves peces cada any, és a dir, que sigui un cap de setmana dedicat als esports de muntanya», diu Torres.

D’altra banda, en aquesta edició també s’incorpora la modalitat «minimalista» en els diferents recorreguts, per tal d’obrir el ventall de participants als qui volen realitzar la prova descalços o amb calçat minimalista. De moment, l’acceptació és molt gran: «Es tracta d’una prova pilot però de moment un 15% dels inscrits ja formen part d’aquesta categoria. Fins i tot vindrà un club de Madrid», subratlla el president del Capgirell.

EXPECTATIVES ALTES. Amb els diferents canvis a l’horitzó, doncs, les sensacions de l’organització són bones. Segons Torres, de les 2.000 persones que es van congregar l’any passat es podria passar a les més de 3.000 d’aquesta edició, un creixement justificat, en gran mesura, per les noves modalitats d’orientació o BTT. Més enllà dels corredors locals, s’esperen participants de països com França, Bèlgica, Dinamarca o Itàlia. «El ritme d’inscripcions és fantàstic, molt per sobre del que hi havia a les altres edicions», diu Torres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li