L’empresa de sorres de colors Arenart ampliarà les instal·lacions fins als 500 m2

0
1101

Una part del projecte es podrà finançar amb ajuts Leader, que cobreixen entre el 25 i el 40% del total de la inversió


 

Arenart, l’empresa de sorres de colors i manualitats amb seu a Bàscara, és una de les societats de la comarca que ha aconseguit entrar dins el programa Leader de diversificació de l’economia rural. Ho va fer el 2015 i des d’aleshores ha pogut invertir en maquinària. Ara, preveu ampliar les seves instal·lacions fins a arribar als 500 metres quadrats.

El nou projecte permetrà que Arenart sigui una de les poques botigues especialitzades en manualitats i belles arts amb aquesta dimensió dins del territori català. A més, també podrà ampliar la superfície de magatzem i logística i millorar el procés intern per a la venda al major i de la seva botiga online. Jordi Arbat, un dels reponsables d’Arenart, explica que el 2015 “vàrem presentar el projecte de maquinària per millorar el procés industrial i reduir la dependència de proveïdors externs”. L’acció, valorada en 30.000 euros, es va gestionar entre el 2015 i el 2016 i s’ha fet efectiu aquest 2017. Per aquest període 2017-2018, els plans són els de l’ampliació del magatzem que també té un pressupost d’uns 30.000 euros aproximadament.

Arenart distribueix diversos productes relacionats amb les manualitats i les belles arts per tot l’Estat, però Arbat diu que “l’objectiu és internacionalitzar els productes Arenart almenys a l’àmbit europeu”. Actualment ja tenen clients a França, Lituània, Grècia, Portugal, Holanda i el Regne Unit i volen consolidar aquest procés durant els pròxims cinc anys.

L’ORIGEN. Eskol Arenart SL va néixer el 1999 fruit de la dedicació i empenta creativa i empresarial de la seva fundadora, Eskol Martínez, que tenia l’única botiga-taller de manualitats de Figueres ja als anys vuitanta. Ella mateixa va reinventar i impulsar la tècnica del producte principal d’Arenart, les sorres de colors per a manualitats. A partir d’aquí va néixer l’empresa per poder distribuir aquest producte per tot el territori estatal. Des del 2014 l’empresa té la seva seu a Bàscara. Allà hi ha una botiga exclusivament dedicada a les manualitats i també el magatzem de fabricació i distribució de les sorres de colors. Des d’aquestes mateixes instal·lacions l’empresa gestiona la botiga en línia. Els responsables de l’empresa asseguren que la venda per Internet ha estat clau i els ha ajudat a ampliar el nombre de clients. Això també els permet fer arribar els seus productes a qualsevol punt de la geografia de la península.

EL PROGRAMA. Leader és un pla quinquenal que va començar el 2014 i s’allargarà fins al 2020. El programa està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEADER). Són subvencions a fons perdut per a la creació, ampliació i millora de negocis situats en àmbits rurals. Els ajuts poden ser d’entre un 25 i un 40% de l’import de la inversió. Pel que fa a la pròxima convocatòria, el termini per presentar sol·licituds acaba el 30 de novembre. Per a més informació és pot consultar el web www.adrinoc.cat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li