L’Empordanet sedueix Peralada

0
303

Brandada de bacallà sota un vel de mel, mil flors i pinyons; milfulls de fetge gras d’ànec amb codony; suquet de lluerna i gamba; filet de porc amb albergínia fumada; recuit de Fonteta amb textures de mel, i terra de xocolata blanca amb panacota, cítrics i gerds. Són els plats que van poder degustar els comensals presents dijous en una nova edició del cicle gastronòmic Tast i Tastets del casino castell de Peralada, que va tenir com a convidat d’honor el col·lectiu gastronòmic la Cuina de l’Empordanet. Concretament, els cuiners convidats i encarregats de preparar el menú degustació amb els millors plats d’aquest racó del Baix Empordà van ser Jordi Sabadí, del restaurant El Roser 2, de l’Escala; Iolanda Bustos, del restaurant La Calèndula, de Regencós; Filip Geers, de La Costa Golf & Beach Resort, de la Platja de Pals; Toni Izquierdo, del restaurant Mas dels Arcs, de Palamós; David Lamana, del restaurant Sa Cova, de Platja d’Aro, i Miquel Garcia, del restaurant Terramar, de Llafranc.
Tots els plats van anar regats amb vins de la DO Rioja (Conde Valdemar), la DO Somontano (Viñas del Vero), i la DO Empordà (Perelada Finca La Garriga i Carlota d’Oliver Conti).

La cuina de l’Empordanet. El naixement del col·lectiu es remunta a l’any 1995 quan el grup de restauradors que organitzava les mostres gastronòmiques anuals conegudes amb el nom de la Cuina de l’Empordanet des del 1983 a la zona del Baix Empordà va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit racó de Catalunya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li