L’Empordà il·lumina la lluita de l’Albert

0
1369

Es van recaptar 25.000 € per a la investigació del sarcoma d’Ewing, en benefici l’Hospital Sant Joan de Déu


Segons l’etimologia, el nom d’Albert significa ‘el que brilla per la seva noblesa’. I sens dubte, la nit de l’Albert va brillar. L’Albert Sidrach era un jove alt-empordanès a qui van diagnosticar el sarcoma d’Ewing, un càncer infantil que malauradament va endur-se’l ara fa tres anys. El que no va endur-se van ser les ganes, de la família, per lluitar contra aquesta malaltia i que finalment van plasmar amb la creació de l’Associació Albert Sidrach. Una entitat que té com a objectiu recaptar fons per a aquesta malaltia minoritària, ja que, com que és minoritària, no existeixen tractaments prou eficaços. I és que tal com va explicar la cap del Departament de l’Obra Social Infància de l’Hospital Sant Joan de Déu, Glòria Garcia, «es detecta un càncer infantil per cada 200 càncers d’adults». És per això que es necessita més investigació i, per tant, més recursos econòmics per dur-la a terme. I la família i els amics de l’Albert Sidrach ho van saber fer molt bé amb l’organització de la primera gala benèfica de l’entitat.

1a GALA BENÈFICA. Fins a sis-centes persones van acompanyar la família de l’Albert en aquest llarg i dur viatge de la lluita contra el càncer infantil, a la vesprada solidària. L’esdeveniment va celebrar-se, dissabte passat, al nou complex del Castell de Peralada i va recaptar un total de 25.000 euros en benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per a la investigació del sarcoma d’Ewing.

CULTURA I SOLIDARITAT. Tot i ser una gala amb un fons una mica trist, la cultura va fer que la vesprada fos d’allò més agradable. Els assistents van ser rebuts amb el ritme i la música d’Always drinking Marching Band, qui va acompanyar el públic dins el nou recinte del Castell. Un cop asseguts, va començar la gala presentada per Elisabet Carnicé. Les sis-centes persones assistents van poder escoltar en primícia la cançó de Natxo Tarres, excantant del grup Gossos, dedicada a l’Albert. La tendresa en la música i la lletra de la cançó va fer que fos un dels moments més emotius de la nit, amb frases com «els nens són éssers especials, tenen les claus i si vols t’obren el paradís que es guarden dins», van fer posar la pell de gallina a la majoria dels que estàvem en aquella sala. La cançó va donar pas als parlaments de la gala; la primera a pujar a l’escenari va ser la mare de l’Albert Sidrach i presidenta de l’entitat, qui amb unes paraules boniques i una valentia admirable va explicar els objectius de l’associació i la importància de comptar amb recursos per a la investigació. També va fer una petita xerrada sobre la malaltia, tal com hem dit anteriorment, Glòria Garcia, en representació de l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’escenari també va haver-hi representació institucional, com ara el delegat del Govern, Pere Vila; el representant de la diputació de Girona, Jordi Masquef o l’alcalde de Peralada, Pere Torrent, entre altres. L’estrella de la nit va ser l’Albert, però qui també va brillar amb força va ser l’humorista Pep Plaza, qui amb delicadesa va fer que el públic esclatés a riure en més d’una ocasió. Les imitacions de l’actor van fer que a l’escenari peraladenc hi pugessin des del president Pedro Sánchez fins a José Luís Rodríguez Zapatero o el mateix Pep Guardiola. La darrera actuació de Plaza va ser conjunta amb Txell Sust, la seva parella sentimental, i van interpretar diferents cançons. El mentalista David Baró també va fer que els assistents quedessin plasmats de plat a plat amb actuacions hipnòtiques d’allò més divertides i participatives.

Una de les maneres de recaptar diners va ser la iniciativa del gintònic solidari, que va vendre més de 800 tiquets que els comensals van poder comprar un cop acabat el sopar. L’objectiu de l’esdeveniment era clar: comunicar, emocionar, col·laborar i entretenir. I sense cap mena de dubte, es van assolir amb èxit els quatre objectius. I és que com diu la cançó de Natxo Tarrés dedicada a l’Albert, «els nens són éssers especials» i encara ho són més si tenen famílies solidàries com la seva que lluiten contra les malalties minoritàries i col·laboren en la investigació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li