L’Elite Pro Soccer s’adapta als canvis

0
1170

El campus dirigit per Xavi AgustĂ­, que es farĂ  Ă­ntegrament a Vilamalla, tindrĂ  enguany grups reduĂŻts i unes normes especĂ­fiques per mantenir la distĂ ncia


 

La pandèmia global de la Covid-19, i per tant els esforços per tal d’evitar-ne la propagació, han afectat de ple el món esportiu: des de les competicions fins als entrenaments, passant també pels campus d’estiu, que aquests dies treballen a correcuita per habilitar unes activitats que, com no pot ser d’altra manera, també arribaran reconvertides.

Aquest és el cas del campus de tecnificació futbolística Elite Pro Soccer (EPS), una activitat que enguany es concentrarà a Vilamalla, entre altres coses perquè la seu alt-empordanesa habitual d’aquests últims anys, la de Navata, està pendent d’una remodelació que a causa del virus segurament no es faran a curt termini. «Al desembre vam haver de buscar una nova seu i a Vilamalla, on ja hi vam estar al seu moment, sempre ens hi hem sentit molt a gust, són unes instal·lacions fenomenals al costat de Figueres», explica Xavi Agustí, CEO i fundador de l’EPS.

El que es mantindrĂ  invariable en aquesta sisena ediciĂł serĂ  l’essència del campus, caracteritzada per una metodologia molt especĂ­fica. En aquest sentit, AgustĂ­ explica que les mesures de prevenciĂł per evitar la propagaciĂł de la Covid es notaran, sobretot, en aspectes logĂ­stics –entrades i sortides dels jugadors, distĂ ncia entre els joves…–, però la metodologia mantindrĂ  els punts forts habituals: «Al cap i a la fi, el treball l’adaptarem i això no ens suposarĂ  excessius problemes».

Com sempre, els pals de paller de l’EPS continuaran essent tres eixos bàsics: la diversió, els valors i la formació. Una fórmula, aquesta, que ha d’encaminar els participants cap a la millora dels seus atributs. Pel que fa al vessant merament futbolístic, els joves resseguiran un programa compost per dues fases: d’una banda, la millora del gest tècnic i, de l’altra, la presa de decisions en funció de les condicions de joc. Per enfortir els aspectes tècnics, els participants prendran part en activitats de coordinació diverses, com ara el fut-tres en ratlla, el fut-petanca, el fut-tennis, un concurs d’habilitats o els circuits coordinatius, entre altres, mentre que també desenvoluparan tasques enfocades a la millora de les accions tècniques bàsiques ofensives: des del control i el colpeig fins a la conducció, el dribbling o el tir. D’altra banda, i com sempre, també hi haurà un treball específic per a porters, amb exercicis concrets per millorar els aspectes tècnics i mentals dels jugadors que habiten sota els tres pals.

Paral·lelament, i per tal d’enfortir aquest eix de la diversió, des de l’organització es projectaran diverses propostes lúdiques, tals com la simulació de rodes de premsa, un concurs de celebració de gols, el passa-pilota o activitats aquàtiques, entre altres.

INSCRIPCIONS I REUNIONS. Internament, el campus d’aquest 2020 ja està en marxa. Les inscripcions es van obrir el 19 de maig i estaran disponibles fins al 13 de juny, amb places limitades per ordre d’inscripció. En aquest sentit, enguany els grups seran reduïts, la qual cosa comporta la disminució de participants. «Les inscripcions, en principi, s’aniran acceptant fins que pugui arribar un moment en el qual hàgim de limitar les edats per setmanes, perquè el que busquem és que durant tot el campus sempre hi hagi un aforament de 10 persones, ni més ni menys», diu Agustí.

Pel que fa a les reunions informatives, indispensables perquè els pares puguin veure com funciona l’EPS, se celebraran en línia –la primera va ser el 20 de maig i n’hi haurà una altra el dimecres 3 de juny– i també de manera presencial, com la que es va fer dimecres al camp de futbol del FC Vilamalla, assegurant així la distància física exigida.

CONTEXT DE REBROT. A banda, des de la direcció de l’EPS també s’ha previst un hipotètic escenari de rebrot del virus, amb confinaments parcials o totals dels grups. En aquest mes, una bona part de la metodologia i la programació ja estan adaptades per oferir-se, també, en línia, i els joves necessitarien una pilota, un dispositiu amb equipament per videoconferències i un espai d’uns 15 m2. Però ara, de moment, la idea és poder-ho desenvolupar al camp, on, a més, i tenint en compte la baixada de persianes de moltes competicions, es podrà gaudir enguany d’un cos tècnic format per futbolistes que juguen actualment a Tercera Divisió, així com amb tècnics amb àmplia experiència en el futbol base. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li