L’educació com a moneda de canvi

0
1474

Cada cop es fa més difícil conèixer on són els límits de la coalició socialcomunista que governa Espanya; tampoc sabem fins on està disposat a arribar el Sr. Sánchez, per mantenir-se al poder a qualsevol preu, encara que això suposi traspassar totes les línies vermelles que ell mateix s’havia marcat.

Aquest passat dijous al Congrés dels Diputats va ser aprovada una esmena d’ERC en la redacció de la denominada «ley Celaá», que provoca que el castellà deixi de ser llengua vehicular en l’educació a Catalunya i per tant suposa un nou greuge al bilingüisme.

Estem davant d’un cop brutal a l’ensenyament del castellà, un preu que paga aquest govern de Sánchez-Iglesias per mantenir el suport d’ERC en l’aprovació dels pressupostos, una altra concessió al separatisme. Tots tres –socialistes, comunistes i independentistes– estaran satisfets amb una llei que busca l’exclusió del castellà a Catalunya, que provocarà l’enfrontament d’ideologies i la polarització, a través de la utilització de la llengua com a arma política, perquè no oblidem que aquest és el seu full de ruta.

Aquesta reforma educativa, que amb tanta pressa vol aprovar la ministra d’Educació, Isabel Celaá, és molt important per implantar l’agenda ideològica del govern i dels seus socis separatistes, ja que la principal finalitat d’aquesta legislació és acabar amb la llibertat d’ensenyament. Per aconseguir-ho, no només volen eliminar el castellà com a llengua vehicular, també es vol eliminar l’escola concertada, la diferenciada, l’especial i els valors morals i religiosos, és a dir, pretenen acabar amb el nostre sistema educatiu a canvi d’un plat de llenties.

Hem de recordar que el que farà aquesta llei és vulnerar un dret constitucional que tenim tots els pares, per decidir el tipus d’educació i de centre que volem per als nostres fills. És per això que hem de defensar l’escola concertada i diferenciada, protegides per l’article 27 de la Constitució. També aquesta llei deixarà enrere els més vulnerables, ja que volen posar fi a l’escola especial. Si tenen valor suficient, que ho expliquin als pares!

A Catalunya, el Govern de la Generalitat, amb el conseller d’Educació, el Sr. Bargalló, al capdavant, també ha presentat diferents decrets, per desmuntar l’escola concertada i diferenciada. D’aquesta manera queda clar que el Govern d’Espanya i el de Catalunya caminen junts per tirar endavant una legislació sense el consens suficient, que és marcadament partidista i ideològica. El Partit Socialista, amb el sectarisme que el caracteritza, sempre ha tingut present l’eliminació d’aquest tipus d’educació; ara ha trobat els seus aliats per tirar-ho endavant.

El que més crida l’atenció és la hipocresia que representa que molts dels promotors d’aquesta nova llei educativa siguin els primers a portar als seus fills a escoles privades, concertades, diferenciades o bilingües, totes menys a la pública, que és el model que ells tant defensen. Com sempre, l’esquerra predica una cosa i en fa una altra.

Des del Partit Popular sempre hem defensat i defensarem la coexistència dels diferents models escolars i educatius. És per això que no donarem l’esquena a les famílies i presentarem un recurs al Tribunal Constitucional, en el moment en què la llei Celaá sigui aprovada, ja que la llibertat d’ensenyament, com a dret fonamental, no pot ser moneda de canvi pels pressupostos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li