L’editorial: Consum responsable de l’energia

0
452

Els nens i nenes de sisè parlen de la conscienciaciĂł del bon Ăşs de l’energia i de la importĂ ncia de les renovables


Vivim en un país desenvolupat on el tema de l’energia és important. L’energia és la capacitat que tenen els cossos per produir un canvi. L’energia no desapareix, es transforma contínuament.

Hi ha moltes formes d’energia: mecĂ nica, tèrmica, elèctrica, nuclear, quĂ­mica…. Per una banda, es poden obtenir de fonts no renovables. Les no renovables sĂłn les que es troben a la natura en quantitats limitades. Aquestes sĂłn les que mĂ©s utilitzem i alhora contaminen mĂ©s el medi ambient. GrĂ cies a aquestes fonts tenim electricitat que fem servir per fer funcionar els electrodomèstics, escoltar mĂşsica, carregar mòbils, arrancar alguns cotxes, l’enllumenat del carrer i de les llars,… Aquesta energia s’obtĂ© de centrals hidroelèctriques, tèrmiques, nuclears, etc.

Carla Crespo

Per altra banda, tenim les energies que provenen de fonts renovables, que s’obtenen de fer servir els recursos naturals com l’aire, l’aigua i el sol. Malgrat ser les que menys contaminen, no són les més utilitzades, en ocasions, per l’alt cost de les seves instal·lacions com poden ser els molins de vent o les plaques solars, o bé pel poc finançament que tenen. Considerem que a nivell mundial s’haurien de fer gestions per obtenir més recursos per destinar a les energies renovables.

Des de sempre hem gaudit i utilitzat l’energia en el nostre dia a dia, però mai l’hem valorada. La consumim, entre d’altres, en l’ús domèstic, industrial i en el transport de cotxes, avions, vaixells, etc. En els últims anys s’han realitzat estudis que demostren que la malgastem.
A l’escola hem fet un debat per trobar solucions per tal d’estalviar energia. N’han sortit moltes, però les que més ens han convençut són les de fer servir més la llum natural, tenir cura d’apagar les llums i desconnectar els aparells de la corrent elèctrica quan no es necessitin.

Recordeu: hem de gestionar bé l’energia per no contaminar el medi ambient!

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz