L’editorial: Aprenguem a no malbaratar aliments

0
481

Els nens i nenes de cinquè reflexionen sobre les conseqüències que té malbaratar els aliments


Us heu parat mai a pensar que quan llencem menjar, estem llençant diners? I no només és qüestió de diners; també de consciència, perquè no es poden malbaratar aliments quan hi ha tanta gent arreu del món que passa gana i no té res per menjar.

Sovint, quan anem al supermercat, ens deixem portar per les ofertes i comprem més del compte i després el menjar es fa malbé, es podreix, li surt floridura o caduca i, finalment va a parar a les escombraries.

Judit AnsĂłn i Ona Suescun

Segons indica l’Agència Catalana de Consum, a Catalunya es malbaraten 112 euros per persona i any! És moltíssim!

De fet, es tracta de tenir en compte uns consells molt lògics i senzills. Primerament, quan anem a comprar, només s’ha d’agafar el que es necessita i el que sabem que menjarem segur. Quan arribem a casa, és necessari emmagatzemar-ho correctament i sobretot, conservar-ho bé. També s’ha de tenir en compte consumir el que caduca més aviat i no començar res més fins que una cosa no s’hagi acabat. Una altra idea, podria ser la de crear, fer plats nous a través de la nostra imaginació i les restes que ens hagin quedat d’altres àpats. Ho heu provat alguna vegada? Surten plats exquisits!

Cal que tots hi posem una mica de la nostra part, millorem els hàbits i prenguem consciència de que no es pot llençar menjar.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz