L’edició més especial de la Mostra

0
623

El Centre Excursionista Empordanès organitza una nova edició de La Mostra, la vintena, adaptada a la Covid-19


No hi ha cap altra opció. El context pandèmic actual provocat per la Covid-19 farà que l’edició d’enguany de La Mostra de Muntanya i Aventura, la vintena, sigui d’allò més especial. Així ho va exposar el president del Centre Excursionista Empordanès, Jaume Delclòs, durant la presentació que es va fer la setmana passada a la sala d’exposicions Aljub de la Sabateria Falgarona de Figueres.

«Hem d’agrair la feina que ha fet la gent del CEE, especialment els que hi han treballat des del principi, que han fet possible que la Mostra hagi avançat com ho ha fet», va explicar el president, que també va detallar el format especial que tindrà l’esdeveniment aquest 2021, per tal d’adaptar-se a les obligacions sanitàries.

En aquest sentit, sempre que el context de la crisi sanitària no protagonitzi un gir dels fets, l’organització ha plantejat una Mostra dual: alguns actes en format presencial —seguint les mesures de seguretat pertinents en cada cas— i alguns d’altres, en línia. Una opció, aquesta, que des del CEE consideren que és positiva, ja que els pot permetre arribar a molta més gent.

EL CARTELL. A la Mostra, que es farà del 28 de gener al 6 de febrer, no hi faltaran les projeccions audiovisuals. De fet, la primera parada d’aquesta edició, que tindrà lloc el dijous 28 de gener, serà la projecció del film Honeyland al Catcinemes (20.30 h), una proposta en col·laboració amb Diòptria. La pel·lícula és un documental sobre Hatidze, l’última dona recol·lectora d’abelles d’Europa.

Un dia després, el divendres 29 de gener, arriba un dels plats forts d’aquesta vintena edició, una xerrada telemàtica amb Barbara Zangerl i Jacopo Larcher (21 h), que es podrà seguir a partir del web del centre, www.lamostra.cat. L’escaladora austríaca Zangerl, considerada per molts com la millor del món, va rebre el 2019 una de les distincions com a aventurera de l’any que lliura National Geographic. Entre alguna de les seves gestes, hi ha la de segellar les primeres ascensions femenines en lliure a tres clàssiques del Capitan, al Yosemite: El Niño, l’any 2015; Zodiac, el 2016, i Magic Mushroom, el 2017.

I del gener, al febrer. El mes vinent s’iniciarà el dijous dia 4 amb la xerrada presencial «Reptes, Strava i motivacions», que es farà al Cercle Sport, a càrrec del Dr. Soler i Jesús Picornell (20 h). L’endemà, els alpinistes catalans Marc Toralles i Bru Busom seran dobles protagonistes de la jornada: al matí, oferiran una conferència telemàtica per als instituts de la ciutat (10.30 h), mentre que al vespre brindaran la mateixa xerrada, «La força de la cordada», però aquesta vegada presencial, al Cercle Sport (20 h), tot i que també es podrà seguir pel web del CEE.

ALTRES ACTIVITATS. A part d’aquestes activitats, l’edició d’aquest 2021 es complementarà amb altres propostes diverses, com ara la tradicional selecció de cinema i documentals, que aquesta vegada comptarà amb una desena de títols al web de la Mostra per gaudir des del sofà de casa, alguns de manera gratuïta i d’altres, que formen part d’una plataforma, pagant. Aquest any, des de l’organització també han volgut incorporar algun film dirigit als més menuts, per la qual cosa el ventall d’opcions és més transversal.

D’altra banda, l’Aljub esdevindrà l’escenari d’una exposició de fotografies de MontPhoto i dels guanyadors del concurs de fotografia de la Mostra —a partir del 17 de gener—. No serà l’única activitat artística: el CEE també impulsa enguany un concurs de fotografia per Instagram, amb la muntanya com a protagonista. Les bases es poden consultar a la web de l’esdeveniment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li