L’Ecomuseu Farinera prepara el seu vint-i-cinquè aniversari

0
636

L’ens celebra aquest dissabte una jornada festiva amb propostes impulsades per diverses entitats del municipi


El 1995 l’edifici de la Farinera, juntament amb el rec, va ser adquirit per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per tal de convertir-lo en un Ecomuseu. El 26 de març de 1997 es va constituir l’ens autònom Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries. Després d’un procés de rehabilitació i millora de les instal·lacions, el projecte va començar a oferir activitats i serveis a la ciutadania.

ELS ACTES. Començaran a les 11 del matí, amb una audició de cobla dels alumnes de l’Escola Municipal de música Antoni Agramont de Castelló d’Empúries. Al migdia el torn serà per a l’actuació de la Colla de Gegants de Castelló d’Empúries, on també es presentarà el capgròs del Farinó, que s’ha creat per celebrar aquests vint-i-cinc anys.

Les activitats es reprendran a partir de les 17 de la tarda amb l’espectacle de l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries. Abans de l’acte següent es farà la indispensable bufada d’espelmes. A les 18 h començarà la presentació de l’aplicació del museu sobre el Rec del Molí, pensada per difondre el patrimoni de l’entorn del museu d’una manera diferent. El punt i final de la festa el posarà a partir de les 7 de la tarda una vista teatralitzada anomenada «La revolució de la Farina».

A més, el museu oferirà l’accés gratuït a les seves instal·lacions durant tot el dia, on es podrà visitar la mostra «Catalunya, un país d’enginy i innovació. 30 aportacions científiques catalanes».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li