L’Ecomuseu-Farinera estrena una mostra sobre dibuix científic

0
1735

En aquesta exposició, comissionada per Josep-Oriol Sabater i Coca, se’ns mostrarà un altre dels vessants del primatòleg Jordi Sabater i Pi, la seva part més artística com a dibuixant científic


L’Ecomuseu-Farinera inaugurà aquest dissabte, a les 17.30 h, l’exposició de «Jordi Sabater i Pi. L’art de la ciència». El primatòleg ha passat a la història gràcies a la troballa del goril·la albí més mediàtic de la història: el Floquet de Neu. En aquesta exposició, comissionada per Josep-Oriol Sabater i Coca, se’ns mostrarà un altre dels vessants del barceloní, la seva part més artística com a dibuixant científic. El resultat, fruit de la seva gran capacitat d’observació del detall, queda plasmat en il·lustracions d’animals que recullen el màxim d’informació precisa i detallada de l’espècie.

A diferència d’una càmera de fotografies, que només retrata un individu, les traçades de Sabater i Pi es basen en una selecció dels elements característics de diversos exemplars de la mateixa espècie, per crear un prototip perfecte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li