L’autor confés del crim de la Rambla ingressa a la presó de Brians I sense fiança

0
1323

El jutge accepta no internar l’acusat al Puig de les Basses, on compleix condemna el fill de la víctima


 

Consternació a la ciutat per la mort de Juan Luís Fornieles. Aquest veí de Figueres de 63 anys, nascut a Almeria, va perdre la vida el passat 29 d’abril, cap a les 9 del vespre, després de rebre una ganivetada al coll quan estava assegut amb uns amics en un banc de la Rambla. Els equips mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida i va morir de camí a l’hospital.

‘CATALÀ I DE FIGUERES’. El destí va fer que la víctima fos en Juan, però podia haver estat qualsevol altra persona. A l’autor confés del crim, Mohamed Regrad, el van detenir poc després de degollar la víctima. I és que no va fugir, va llançar el ganivet en uns matolls i es va asseure en un altre banc de la Rambla. Alertats per persones que van presenciar els fets, els agents de la policia van detenir-lo i també van localitzar l’arma homicida. Davant dels Mossos, Regrad va declarar que havia triat la víctima a «l’atzar», que tenia «desig de venjança» perquè se sentia «maltractat» i volia matar «un home català i de Figueres». Ho va justificar dient que des que havia sortit del psiquiàtric havia intentat fer vida normal i no l’hi havien deixat. Va declarar que ha demanat ajuda a les administracions i li han tancat les portes i no li han donat ni aigua. El detingut també va explicar a la policia que va comprar el ganivet un dia abans en una botiga de Figueres però que «mitja hora abans dels fets no tenia previst fer-ho». Tot i això, poques hores abans del crim, cap a les tres de la tarda, la policia el va identificar per haver amenaçat un dona amb el mateix ganivet al carrer de la Jonquera. La dona es va poder refugiar en una escola. Els agents no van detenir Regrad perquè no li van trobar cap arma blanca.

UN ALTRE CRIM EL 2006. L’Audiència de Girona va jutjar el detingut el 2008 per matar d’una ganivetada la propietària del pis on vivia de lloguer Regrad. Els fets van passar el 2006 a la Marca de l’Ham, i segons la sentència, l’atac va ser «sobtat i inesperat» i la víctima no va poder fer res per «defensar-se». Tot i això, l’Audiència el va absoldre perquè li va aplicar una eximent de completa alteració mental per un «episodi psicòtic delirant de tipus paranoide». Va estar ingressat en diferents presons com a intern de les unitats psiquiàtriques penitenciàries i després va passar a la xarxa pública de salut mental. El 2018, l’Audiència va resoldre canviar l’internament per tractament ambulatori. Es va considerar que la malaltia mental estava «compensada» i podia continuar el tractament en llibertat.

L’ALCALDE. Després del tràgic succés, Jordi Masquef va anunciar que Figueres es personarà com a acusació popular pel crim. També vol portar al ple una mesura per lluitar contra la delinqüència «amb les armes que ofereix el sistema». Masquef va admetre que la població estava «consternada» pels fets, que havien provocat un «dany irreparable a la ciutat» però que s’havia tractat d’un cas puntual. El batlle va demanar que la justícia sigui implacable.

A BRIANS I. El mateix dia del funeral per la víctima va passar a disposició judicial el detingut pel crim. El jutge va decretar presó sense fiança i va acceptar la petició del fiscal perquè l’autor confés del crim no ingressés a la presó del Puig de les Basses. I és que aquí compleix condemna el fill de la víctima. Regrad està ingressat al centre de Brians I.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li