L’auge ciclista arriba als més petits

0
1392

Cada cop són més els clubs ciclistes de la comarca alt-empordanesa que impulsen activitats dirigides als més petits 


 

La febre ciclista ha transcendit les tardes estiuenques mirant el Tour al sofà i s’ha instaurat de ple al nostre territori. Una consolidació, aquesta, que cada cop és més present en els diferents esglaons socials, entre els quals el que representa el col·lectiu més jove.

On queda ben palesa la bona connexió entre la mainada i el ciclisme és a l’escola del Club Ciclista Vilajuïga-Eobikes, que va començar a rodar la setmana passada amb una quarantena de joves d’entre 5 i 16 anys. «Fins als 14 anys treballem sobretot la tècnica, i a partir d’aquí, a part d’insistir amb aquest apartat, també donem l’opció de fer físic, però no és la nostra prioritat», explica el president del club, Jordi Gironès.

La secció de l’entitat, nascuda ara fa gairebé 6 anys amb l’objectiu de formar joves corredors «més enllà del resultat, que és el menys important», recalca Gironès, iniciarà la competició de BTT aquest cap de setmana, però els joves valors del club també competeixen en carretera i qui sap si algun dia ho faran en enduro, modalitat en la qual l’entitat compta amb alguns esportistes d’edat sènior, entre els quals hi ha Lluís Rius, flamant campió d’Espanya en Màster-30.

EVOLUCIÓ A LA COMARCA. Explica Gironès que després del creixement dels primers anys ara el volum de joves s’ha estabilitzat al voltant de la quarantena. Qui sap si la mateixa evolució la seguiran altres projectes com el curs infantil de tecnificació en BTT del club Senglanassos de Maçanet de Cabrenys. En el seu cas, i després d’haver impulsat un acompanyament el curs passat, l’entitat ha volgut fer un pas endavant i ha impulsat aquesta activitat, que actualment se celebra dos dies a la setmana amb la participació de 6 alumnes, tots ells federats. Tal com explica Xavier Pijoan, president dels Senglanassos, el club compta amb un antic membre de la junta, Miquel Sánchez, que disposa del títol de monitor de BTT, per realitzar les classes. «La idea d’aquest curs de tecnificació és que els nens s’ho passin bé, però que també aprenguin les nocions principals», explica Pijoan.

Aquest, precisament, és l’objectiu que també es marca el club Esquenapelats de l’Escala, que acaba de començar la temporada amb una nova escola de ciclisme dirigida a joves d’entre 6 i 14 anys que es farà els dimarts i dijous a la tarda al Camp dels Pilans.

En aquest cas, però, el club presidit per Moi Llenas ha derivat l’organització dels entrenaments a l’empresa Tribikecamps, que s’encarrega de gestionar una activitat que, de moment, compta amb 7 joves participants. L’escola a terres escalenques es va iniciar el passat dimarts amb un objectiu idèntic al de la resta de casos: passar una bona estona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li