L’auditori dels Caputxins de Figueres s’obrirà al públic la primavera del 2015

0
816

Amb retard, però finalment ja es té data per l’obertura al públic de l’antic convent dels Caputxins de Figueres com a auditori amb capacitat per a 300 persones: serà la primavera del 2015. Així ho va confirmar l’alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, durant una visita d’obres a l’edifici acompanyada pel gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid.
En aquests moments, les obres, que van començar el 2011, es troben en la segona fase i se centren en l’habilitació de l’interior i en la restauració dels frescos dels segles XVIII i XIX que s’hi van trobar.

restauració in situ. Concretament, es tracta d’uns frescos sobreposats i pintats en èpoques diferents: 1.760 i 1.800, dedicats a Sant Roc i trobats al mur frontal de la nau del convent.
Segons va explicar el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, una part d’aquests s’estan restaurant a la paret on van ser trobats, i una altra part, s’han enviat al Centre de Restauració que la Generalitat té a Sant Cugat del Vallès. “Quan s’hagin restaurat, s’instal·laran al sostre del vestíbul. S’ha triat aquest espai perquè són pintures pensades per contemplar des de distància”, va explicar Ludevid. D’altra banda, un equip de restauradors estan recuperant in situ la resta de pintures. “L’objectiu és que convisquin les pintures de diferents èpoques que s’han trobat. Unes daten del 1760 i les altres se situen més a prop del 1800”, va dir Xavier Ludevid. Així, segons va explicar la directora del projecte de restauració, Mercè Marqués, es podrà veure “un caputxí de més de cinc metres i un altre del qual només es conserva la cara i una creu, es col·locaran a l’entrada juntament amb un Sant Roc amb un gos i un àngel. La resta dels elements del retaule arquitectònic conservables es mantindran a la nau principal”, va indicar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li