L’Audiència absol el mosso acusat d’agredir uns veïns que el fotografiaven a Figueres

0
442

L’Audiència de Girona ha absolt un agent dels Mossos d’Esquadra acusat d’agredir uns ciutadans que el fotografiava durant una detenció a Figueres. La sentència considera provat que hi va haver un forcejament entre l’acusat i els ciutadans quan l’agent els hi va demanar la càmera de fer fotos però creu que no ha quedat acreditat que hi hagi un delicte de lesions. Tampoc troben provat que l’agent els amenacés dient-los que ‘els podrien haver tingut retinguts durant 72 hores i que nos els van pegar més perquè eren ciutadans de bona fe’. La sentència recull que les declaracions dels testimonis van ser contradictòries en aquest punt.

En el judici dos agents dels Mossos d’Esquadra es van asseure a la banqueta dels acusats. Un d’ells va quedar absolt de viva veu després que el fiscal retirés els càrrecs. Per l’altre demanava una pena d’un any de presó, inhabilitació durant el temps de la condemna per treballar, i pagar una multa de 1.400 euros per un delicte d’amenaces i dues faltes de lesions. De manera alternativa, el ministeri públic sol·licitava que es condemnés l’agent a pagar 240 euros de multa per una falta d’amenaces, i se li mantingués la multa per les lesions. La sentència no considera provat cap dels delictes i, per això, l’ha absolt.

Els fets es remunten al vespre del 29 de maig del 2004. Una patrulla d’agents dels Mossos d’Esquadra va anar fins al bar ‘Cafetó’ de Figueres, situat a tocar de l’Ajuntament, perquè un home que anava begut molestava la resta de clients. Els agents el van reduir i el van treure del bar.

Una dona que es trobava visitant Figueres en companyia de dos amics, i que feia fotografies, va veure l’actuació dels agents i els va retratar. A partir d’aquí, les versions de les dues parts diferien i s’enfronten entre elles. Mentre que la dona i els dos amics sostenien que l’agent se’ls hi va acostar de males maneres per demanar-los les càmeres i es va ‘encabritar’ quan ells s’hi van negar, l’agent mantenia que els ciutadans van actuar de manera ‘desproporcionada’ acusant-lo de donar una pallissa a l’home que acabaven de detenir.

L’agent també va relatar que els dos homes el van començar a empènyer i que s’anaven passant la càmera d’un a altre per evitar entregar-la. El mosso va negar que, durant la discussió, hagués agredit o amenaçat tant la dona com els dos homes. ‘No vaig fer res amb intenció de fer-los mal’, va declarar. Tot i això, un dels homes va acabar amb una equimosis contusa als braços i una contusió al dit del peu. L’altre tenia una contusió a l’avantbraç dret.

La trifulga va acabar a comissaria on els ciutadans van parlar amb el caporal i li van entregar la càmera de fer fotos. La sentència considera que el contacte físic que hi va haver entre l’agent i els ciutadans va ser resultat d’un forcejament però en cap cas va tenir intenció d’agredir-los.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li