L’atur creix un 3,44% a l’Alt Empordà i ja frega els 10.000 desocupats

0
777

La comarca va cloure el novembre amb 9.989 persones sense feina, un 26,28% més que fa un any


La comarca de l’Alt Empordà va registrar el passat mes de novembre un nou augment de l’índex d’atur, després de cloure el període amb gairebé 10.000 desocupats, 9.989 persones concretament, el que suposa un creixement de la desocupació del 3,44% amb relació al mes d’octubre, quan hi havia 9.657 aturats inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), és a dir, 332 persones sense feina menys.

Com ja és habitual aquest any ençà l’esclat de la crisi econòmica derivada de la Covid, la davallada encara és més accentuada si es valora en termes interanuals. Així doncs, les dades registrades el mes anterior representen un augment de la desocupació del 26,28% si es compara amb les xifres d’ara fa un any, quan hi havia 7.910 persones sense feina a la comarca alt-empordanesa (el que equival a un total de 2.079 persones menys).

Per municipis, i segons les dades proporcionades per l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament de Treball, on més s’ha fet notar la crescuda de la desocupació ha estat a la capital, Figueres, amb 172 persones més inscrites als registres de l’atur, el que suposa més de la meitat dels nous aturats de la comarca. El segon municipi és la Jonquera, amb 33 nous desocupats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li