L’atur baixa un 5,69%, fins a les 9.465 persones desocupades

0
801

En termes interanuals, la desocupació a l’Alt Empordà ha augmentat en 515 persones


La xifra d’aturats de l’Alt Empordà va registrar el passat mes de maig el tercer descens consecutiu, i el més pronunciat, després que el període es tanqués amb un total de 9.465 persones sense feina, el que suposa un descens del 5,69% amb relació a l’abril, quan hi havia un total de 571 persones més sense feina —10.036 ciutadans, concretament—. Segons dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, i des d’un punt de vista provincial, la reducció alt-empordanesa és la segona més baixa de la demarcació, només per sota de la dada registrada al Baix Empordà (-6,06%).

En termes interanuals, d’altra banda, continua la tendència manifesta l’últim any a causa dels efectes de la covid-19, tot i que en aquest cas el creixement de l’atur ha estat sensiblement menor: la desocupació a la comarca en un any ha crescut en 515 persones, el que suposa un augment del 5,75%.

LES DADES, PER MUNICIPIS. La davallada de l’atur s’ha notat especialment a la capital, Figueres, amb 215 persones menys inscrites a les llistes, així com a municipis com Roses (-99), l’Escala (-42) o Castelló d’Empúries (-39). Amb relació a la demarcació gironina, l’atur ha baixat el maig un 4,28%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li