L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà celebra el seu aniversari

0
1921

Ara fa quaranta anys, va néixer una entitat gremial a la comarca que representa, avui en dia, més de 150 empreses


 

La Nit del Turisme Empordanès, que feia dos anys que no se celebrava, va tornar a reunir desenes de persones del sector de l’hostaleria i el turisme, en una vetllada gastrosolidària a la Farinera de Sant Lluís, a Pont de Molins. A l’esdeveniment, que es va fer dijous de la setmana passada, hi havia cares molt conegudes del sector polític com ara l’exconseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, o la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Montse Mindan, entre alcaldes i alcaldesses de diferents municipis de la comarca.

ELS GUARDONS. Però qui realment va protagonitzar la nit van ser els socis fundadors, encara en actiu, i associats de l’entitat. Es va reconèixer el mèrit a les diferents famílies de la zona com ara la família Duran, de l’Hotel Duran; la família Riera, de l’Hotel Berí; la família Fernández, de l’Hotel La Goleta; la família Travé, de l’Hotel Travé; la família Pelegrí, de l’Hotel Pirineus; la família Bronsoms, de Can Jeroni, o la família Jamás, del Restaurant Voramar, entre altres.

D’altra banda, també es va fer entrega de guardons Tramuntana a l’empresa col·laboradora dels 40 anys, Caixabank. A l’empresa de proveïdora de l’entitat 2018, que va ser per a Vins Estela, i el tercer guardó per a la dedicació i projecció gremial, la família Jordà, del Restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries.

També es va fer entrega d’un guardó a títol pòstum, a la cuinera Rosina Miserachs, del restaurant l’Antaviana de Figueres, que va recollir un company de la desapareguda.

I finalment el guardó més destacat va ser l’entrega d’una insígnia d’or al president de l’entitat, Lluís Fernández, a qui van reconèixer el mèrit d’haver «escrit la història d’aquesta entitat i tirar-la endavant», tal com va declarar l’empresari alt-empordanès Miquel Gotanegra. Durant el seu discurs i com a soci de l’entitat, Gotanegra va assegurar que queda «molt camí per fer i també nous reptes de cara a la promoció digital de la comarca i l’entitat».

AIGÜES DE VILAJUÏGA. Després de l’aperitiu culinari, el director general d’Aigües Minerals de Vilajuïga, Joan Fornós, va fer una breu presentació del que serà l’empresa, amb un vídeo corporatiu, explicant la recuperació del negoci i el futur d’aquest. Va destacar la voluntat d’establir «bons veïnatges amb les empreses de la zona» i va assegurar que els restaurants del col·lectiu gastronòmic La Cuina del Vent, de la mateixa entitat, «faran d’ambaixadors de la nostra aigua».

LA CUINA DEL VENT. Va ser el col·lectiu gastronòmic encarregat del menú de degustació, que consistia en 15 aperitius de mar i muntanya, fets amb diferents tècniques culinàries. El grup està format per professionals i establiments de la comarca que tenen la voluntat de compartir i intercanviar coneixements. I les incorporacions d’enguany són els restaurants ROM i Faclonera. Va ser un menú gastrosolidari que va recaptar un total de 2.100 per a l’entitat figuerenca Altem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li