L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà digitalitza el fons documental de Josep Antoni Tudela

0
1174

Aquest fons s’inicia l’any 1963 i abasta fins a l’última representació de la Passió a Sant Climent Sescebes, el passat mes d’abril


 

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà ha finalitzat la digitalització del fons documental que aplega tota la trajectòria teatral de l’actor, director i promotor empordanès Josep Antoni Tudela. Aquest fons s’inicia l’any 1963 i abasta fins a l’última representació de la Passió a Sant Climent Sescebes, el passat mes d’abril. Amb aquesta digitalització es posa a l’abast dels estudiosos i del públic interessat tot un arxiu de fotos i cartells que representen un recorregut molt complet sobre la història teatral de Figueres i la comarca dels darrers 50 anys.

TRAJECTÒRIA. La primera obra en què va participar va ser Amor, direcció prohibida, de Lluís Coquard al Patronat de la Catequística de Figueres amb el Grup Teatral Tespis, l’any 1964. D’aquesta primera etapa teatral, Tudela recorda Verbagàlia, un homenatge a Víctor Català, l’any 1969. Va compaginar la faceta d’actor amb la de director teatral, del 1971 al 1974, i del 2005 al 2018 va prendre les regnes de l’Elenc Artístic Portbouenc. El 1979, va muntar una companyia de teatre amateur al poble de Sils. Actualment, participa en la representació de la Passió a Sant Climent Sescebes.

Al llarg de la seva carrera, ha passat per disset grups teatrals, com ara Arlequí, Tramunteatre, Teatre Estable i La Funcional. La seva última obra com a actor va ser el 2018 amb Viure en l’alquímia del ser, de Josep Palau i Fabre, amb el Taller de Teatre de Figueres. Un any abans va finalitzar la seva trajectòria com a director amb la comèdia Angelina, representada per l’Elenc Artístic Portbouenc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li