L’Armentera celebra la XXIV de la Fira de la Poma, amb totes les seves varietats

0
2049

La fira comercial i cultural serà diumenge, 13 d’octubre, durant tot el dia


Un octubre més arriba la Fira de la Poma de l’Armentera, una de les fires que més quilos de fruita aplega de la comarca alt-empordanesa. Enguany la celebració arriba a la XXIV edició i seguirà la mateixa línia d’altres anys. La jornada se celebrarà aquest diumenge, 13 d’octubre, durant tot el dia al nucli de l’Armentera amb un ampli ventall d’activitats.

LA FIRA. Des de l’organització, l’Ajuntament de l’Armentera, que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Productes de l’Empordà i Caixabank, expliquen que durant tot el dia els visitants podran trobar les diferents varietats de la poma de l’Armentera, que estaran a la parada de la plaça de l’Església. Com en altres edicions, enguany també es farà el suc de poma natural, el suc és fet amb el trull de manera manual. I destaquem que també hi haurà mojitos de poma. A banda de les parades de poma, hi haurà parades relacionades amb la venda de productes artesans i també demostració d’oficis artesans. Pel que fa a les exposicions, es podrà visitar una mostra de pintures d’artistes amb vincle a l’Armentera i també una exposició de pintura de nens de l’Armentera, a la Sala Nova del municipi. Pel que fa a l’AMPA, l’entitat educativa s’encarregarà del servei de bar amb venda de coques i entrepans, durant tot el dia.

TALLERS. A la parada de l’AMPA, durant el matí, també hi haurà tallers infantils de diferents temàtiques i a la Sala Nova s’hi farà el tradicional intercanvi de xapes de cava per als amants del món de la col·lecció. Aquest mateix espai acollirà també una exposició de reciclatge, i l’entrada serà lliure.

GASTRONOMIA. Pel que fa a les activitats de la tarda, la XXIV Fira de la Poma organitza la demostració de plats cuinats amb poma, al bar de la Sala Nova. Començarà a les 17 h i els assistents ens podran fer una degustació. Per als més menuts, a partir de les 17 h també, hi haurà una actuació infantil a la plaça de l’Església. I finalment la jornada temàtica clourà a les 19.30 h amb una audició de sardanes a la plaça de Catalunya, a càrrec de la Cobla Osona.

LA POMA DE L’ARMENTERA. Estan incloses dins la denominació d’origen protegida Poma de Girona (la zona de producció de la Indicació geogràfica protegida Poma de Girona està situada en els camps de les comarques del Baix Empordà, l’Alt Empordà i el Gironès, en sòls formats per materials recents d’origen fluvial amb una mínima erosió i un drenatge òptim). Les pomes de l’Armentera estan caracteritzades per tenir una major dolçor. La temporada de la collita abasta, en funció de la varietat de les pomes, des de l’agost fins a finals d’octubre, quan es recullen les darreres. Segons explica la història, l’any 1996 els veïns de l’Armentera van decidir crear una celebració meitat comercial i meitat festiva per tal de promocionar un dels productes més conreats pels pagesos de l’Armentera: les pomes. D’aquesta manera, pensaven, també es potenciava tot el poble.

  • Pots consultar el programa, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li