L’aparcament del camp del Far s’obrirà abans de l’estiu i serà gratuït el primer any

0
1043

L’alcalde, Jordi Masquef, no va descartar que els visitants paguin dos euros al dia a partir del 2020


 

El Ple de desembre va aprovar sense problemes el conveni per convertir els terrenys de l’antic camp de futbol del Far en aparcament dissuasori. Es va desencallar així una situació que s’arrossegava des de l’estiu, però el passat 20 de desembre el nou alcalde, Jordi Masquef, va aconseguir sumar els suports de PSC i exUnió als que ja tenia de Cs i PP. Hi van votar en contra ERC, CExF i els cupaires.

EL CONVENI. La Fundació Asil Vilallonga, propietària dels terrenys, rebrà 47.813 euros a l’any de l’Ajuntament en concepte de lloguer. El contracte té una durada de 10 anys tot i que s’hi ha afegit una clàusula perquè l’Ajuntament pugui rescindir el contracte sense cap cost. A la despesa s’hi han d’afegir també 93.531 euros per als treballs d’adaptació per a aparcament.

ABANS DE L’ESTIU. L’alcalde, Jordi Masquef, es va mostrar satisfet per l’aprovació del conveni i va anunciar que l’aparcament dissuasori a la zona sud-est podria entrar en funcionament abans de l’estiu. Durant les intervencions al Ple es va posar sobre la taula la possibilitat que es pagués per aparcar a partir del segon any de funcionament de l’espai. Masquef va plantejar una modalitat que comportaria una quota de 2 euros al dia per als visitants. Segons un estudi, aquest pagament permetria recaptar 90.000 euros a l’any. Tant el PP com Cs es van mostrar partidaris de cobrar per aparcar des del primer any i el PSC va demanar que almenys es mantingués la gratuïtat en els primers 12 mesos de funcionament. L’aparcament dissuasori a tocar amb l’avinguda Vilallonga tindria una capacitat de 330 places.

ERC. Els republicans van defensar en el Ple la seva negativa al conveni. I és que hores abans de la sessió van presentar una alternativa a la del camp del Far amb les mateixes places, unes 300, i a la mateixa distància del centre, entre 5 i 10 minuts. Es tracta d’un solar a l’avinguda de Perpinyà: a través de la Comissió d’Espais Buits, el propietari cediria el terreny a l’Ajuntament a canvi de no pagar l’IBI. La portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va deixar clar que a «Esquerra no diem no a l’aparcament del camp del Far però sí que ens oposem a la fórmula i el conveni que es planteja. L’alcalde, Masquef, i tothom qui hi doni suport està avalant que malbaratem 500.000 euros, mig milió, quan tenim alternatives a sobre la taula que s’han treballat a partir d’una comissió que tots els grups van avalar». ERC recorda que hi ha terrenys d’ADIF que es podrien convertir en aparcament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li