L’any 2019 es va tancar amb la meitat de morts però amb més accidents i víctimes

0
700

Sis persones van morir a les carreteres de l’Alt Empordà i el nombre de víctimes va ser de 488, un 22% més que al 2018


Amb el canvi d’any s’han fet públiques, com és habitual, les dades de sinistralitat a les carreteres catalanes. El Servei Català de Trànsit ha donat un resum d’indicadors relatius a la comarca, que revelen la reducció a més de la meitat dels morts a les carreteres respecte del 2018. Tot i això, augmenten més d’un 17% els accidents amb víctimes i el total de totes aquestes víctimes (morts i ferits) s’eleva a 488, un 22% més que l’any passat.

Les dades sempre són un motiu per a la reflexió i a partir d’aquí tant administracions com ciutadans n’han de prendre bona nota. Per una banda, el factor humà sempre és la principal causa dels accidents, però és evident que també és important l’estat de la xarxa viària. La tendència de número de morts a la temuda per molts N-II s’ha anat reduint considerablement. El 2018 en van ser 4 i el 2019 es va registrar una víctima mortal. Tot i la dada més positiva, no es tenen en compte el nombre d’accidents que s’han produït en aquesta via encara pendent del desdoblament al tram nord. Pel que fa a les 6 víctimes mortals de l’any passat, 2 van perdre la vida a la C-31; 1, com dèiem, a la N-II; 1 a l’AP-7; una a la N-260 i també 1 a la GI-623.

TIPUS D’ACCIDENT. Els indicadors de trànsit especifiquen que a l’Alt Empordà els accidents mortals han estat de dos tipus. Dos es van registrar per la col·lisió de vehicles en marxa i tres van ser sortides de la calçada sense especificar. Per modalitat de vehicle les víctimes mortals viatjaven majoritàriament en cotxes lleugers (4), furgoneta (1) i vehicle pesant (1).

Pel que fa a les franges d’edat, les sis víctimes mortals tenien entre 25 i més de 65 anys.

LES DADES GLOBALS. Des de l’1 de gener fins al 31 de desembre del 2019, 171 persones han mort en 157 accidents mortals a les carreteres catalanes. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 11,4% respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa a les xifres d’accidents mortals, també hi ha hagut un descens respecte del 2018. Un 56,1% dels morts a les carreteres del país es produeix en cap de setmana.

Pel que fa als mesos de l’any, l’octubre va ser el que va registrar un nombre més elevat de víctimes mortals amb un total de 21, seguit de l’agost amb 20 i del març i el juliol amb 18. Aquest desembre és el que ha registrat menys morts a la carretera, amb 7 víctimes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li