L’antiga presó serà un punt de servei de finestreta única d’aquí a dos o tres anys

0
842

Es descarta del tot la ubicació del Carme Guasch al carrer Sant Pau tot i la cessió d’ús signada amb Educació


Els usos de l’antiga presó de Figueres sembla que es defineixen. El govern municipal proposa remodelar el centre per convertir-lo en un punt unificat de serveis administratius supramunicipals. És a dir, funcionaria com una finestreta única de la Generalitat i l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va explicar dimarts passat que des de fa mesos estan en negociacions amb diversos departaments de la Generalitat per fer possible el projecte a la presó del carrer Sant Pau, ara en desús. Entre els departaments implicats hi ha el de Treball, Afers Socials i Famílies, amb el qual ja hi ha un principi d’acord. El mateix conseller, Chakir El Homrani, ho va confirmar dimarts passat en la seva visita a Figueres i va declarar que la iniciativa liderada per l’Ajuntament «quadra» amb les polítiques socials del seu departament. La voluntat és que es puguin traslladar les oficines de Treball i Benestar Social que hi ha repartides per la ciutat, per això, ara es treballarà amb un conveni per fixar les intencions i els tràmits per fer possible el trasllat.

Lladó va parlar «d’un projecte ambiciós i a llarg termini» i tant ella com el conseller van insistir que s’haurà de fer per fases. Tardaria com a mínim dos o tres anys. L’alcaldessa no va donar més detalls dels departaments de la Generalitat que s’hi podrien afegir i tampoc es va concretar res sobre el finançament. Aquesta qüestió estaria condicionada als departaments que s’avindrien a formar part de la iniciativa. A partir d’aquí s’hauria de fer un projecte per remodelar el centre i es tiraria de finançament de la Generalitat, l’Ajuntament i fons europeus. La voluntat de Figueres és que el projecte serveixi per donar servei a una població de 140.000 persones. No només de Figueres, sinó de tota la comarca, exercint «la capitalitat» de l’Alt Empordà i de l’àmbit transfronterer.

CARME GUASCH. Amb els nous plans per l’antiga presó del carrer Sant Pau s’abandona definitivament la idea de traslladar-hi l’escola Carme Guasch. El projecte no ha arribat a bon port per l’elevat cost que comportava i per diversos impediments. Han estat anys de promeses i titulars que no han evitat que l’escola faci més de 13 anys que està en barracons. Ara el nou equip de govern diu que es negocia fer la nova escola al costat de l’actual, a la zona del parc dels Olivars. Tot i això, encara no fa un any, es va escenificar la cessió d’ús de l’immoble al departament d’Educació per fer-hi l’escola. I és que l’edifici és propietat de Patrimoni de la Generalitat. El 2014 l’antiga presó va deixar de funcionar per l’entrada en servei del centre penitenciari del Puig de les Basses. Cinc anys, per tant, sense ús.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li