L’anhel del circuit dels Arcs

0
1323

El president, Josep Lagresa, espera reactivar les instal·lacions i acollir així proves més ambicioses


El circuit dels Arcs de Figueres va tornar a rugir amb força el passat 19 de maig amb motiu de l’Open estatal de quads. Com explica Josep Lagresa, el nou president de la Penya Motorista Figueres -l’entitat organitzadora de l’esdeveniment-, aquella va ser «una bona jornada» i ha de servir per confirmar la qualitat d’un circuit que, des de la Penya, pretenen potenciar. «Volem tirar endavant el circuit, el volem arreglar. Si tinguéssim unes instal·lacions adequades podríem acollir proves del campionat d’Espanya. Però per aconseguir-ho ens falta aigua i electricitat», detalla el president, qui recorda que fa anys el circuit alt-empordanès ja havia albergat proves estatals, un context que deixat de fer tenint en compte els requisits que avui dia necessiten els circuits contemporanis: des de dutxes i lavabos fins a servei de bar o una sala habilitada per a la premsa, per posar-ne alguns exemples.

En aquest sentit, Lagresa apunta que des de l’entitat estan absolutament «oberts» amb l’Ajuntament de Figueres per «asseure’s i plantejar» com e spot millorar la instal·lació figuerenca. «Si no ens permeten fer obres, almenys que ens permetin posar uns mòduls per gaudir d’unes instal·lacions mínimes», afegeix el màxim responsable de la Penya Motorista Figueres.

«UN MÍNIM». En definitiva, el que demana l’entitat empordanesa és aprofitar el circuit que hi ha ara i afegir-hi «un mínim d’instal·lacions», entre aquestes, un espai perquè els vehicles camperitzats i les autocaravanes puguin tenir el seu lloc. «M’agradaria molt que hi hagués un altre Campionat de Catalunya als Arcs, des de la Federació ja m’ho han proposat, i amb aquestes millores podria ser una realitat», diu Lagresa.

Actualment, el circuit dels Arcs esdevé l’escenari de proves puntuals com la que va acollir el passat 19 de maig, tot i que la major part de la seva activitat es concentra entre els mesos de desembre i febrer, quan les instal·lacions són aprofitades per professionals de tot el món per desenvolupar els seus entrenaments. «Tenim des d’equips d’Eslovàquia fins a grans campions del circuit», detalla Lagresa abans de reivindicar les excel·lents prestacions tècniques del traçat local: «Qualitativament, es tracta d’un circuit molt apreciat, quan parles de la importància que tenia fa uns anys tothom alça les orelles. El nostre objectiu és aquest aconseguir aquest pas endavant en l’àmbit de les instal·lacions i tornar a recuperar la posició referent que teníem abans».

AGLUTINAR EL SECTOR. Des que Lagresa va agafar el relleu de l’anterior presidenta, Berta Prats, ha intentat «unir tot el sector motorista de Figueres». «Es tracta d’un procés una mica lent, tot i que ja hem incorporat els Cabirols, els trialeros de la zona, i també tenim un vessant de quads».

Més enllà del motor, però, des de la Penya volen ampliar els horitzons a d’altres disciplines: «Es podrien utilitzar les instal·lacions per a la BTT. Ho estem estudiant, volem que s’obri al màxim de disciplines possibles», conclou Lagresa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li