L’ANC farà una de les seves accions a Figueres

0
743

La manifestació principal de la Diada es farà a la capital catalana, Barcelona


L’organització Assemblea Nacional de Catalunya, a causa de l’increment d’assistència prevista i la necessitat de garantir la mobilitat per a multituds, ldecideix moure l’escenari de la Diada fora del parc de la Ciutadella, que romandrà obert. Aquesta decisió s’ha pres d’acord amb els departaments d’Interior i de Salut de la Generalitat.

11 DE SETEMBRE. L’Assemblea Nacional Catalana ha decidit traslladar l’escenari de l’11 de setembre davant de l’estació de França per tal de poder garantir la seguretat de tots els participants. Per responsabilitat, davant l’increment de l’assistència prevista, l’entitat ha decidit que l’acte polític final tingui lloc fora de la Ciutadella per garantir la seguretat i la mobilitat. A més, l’amplada de les portes d’accés dificultarien una entrada ordenada. Tanmateix, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona es comprometen a mantenir obert el parc de la Ciutadella per tothom qui vulgui acabar-hi la manifestació.

A LES 17.14 H. Això vol dir que es manté el recorregut previst i que la manifestació serà en moviment. La mobilització començarà a Urquinaona a les 17.14 h, baixarà per Via Laietana, girarà pel passeig d’Isabel II i continuarà per l’avinguda Marquès de l’Argentera fins l’estació de França, a les portes del parc de la Ciutadella, on es farà l’acte polític. Com destaquen des de l’entitat, l’11 de setembre vol tornar a situar la independència al centre del debat polític i empènyer els partits i institucions a fer-la efectiva.

ALTRES ACCIONS. L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat també les accions de l’1, 2 i 3 d’octubre, i que formen part del cicle de mobilitzacions que s’iniciarà l’11 de setembre sota el mateix lema: Lluitem i guanyem la independència. El divendres 1 d’octubre a la tarda, l’Assemblea convocarà un acte polític a la Catalunya Nord per reivindicar i reconèixer el paper dels catalans del nord en l’organització del referèndum. Un cop finalitzat l’acte, una columna de vehicles acompanyarà l’entrada de les urnes a Catalunya. Aquesta marxa acabarà a Figueres on es farà un concert. Part d’aquestes urnes seran repartides arreu del país, i el mateix divendres al vespre s’organitzaran actes a llocs on hi va haver atacs rellevants o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol amb imaginació i creativitat. El dissabte 2 d’octubre es duran a terme tres marxes simultànies (d’uns 20 km aproximadament) per reivindicar l’1 d’octubre i la independència, i que començaran en diversos territoris dels Països Catalans. Cada una conclourà amb un acte polític: Sant Julià de Ramis – Aiguaviva; Vinaròs – La Ràpita; municipi de la Franja – municipi de Ponent. Aquestes marxes comptaran amb la col·laboració organitzativa d’entitats dels Països Catalans. I finalment, el diumenge 3 d’octubre tindrà lloc a Barcelona un acte polític amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre.

CATALUNYA DEL NORD. Amb aquestes mobilitzacions l’Assemblea pretén reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva, reconèixer el paper de la Catalunya Nord en l’adquisició i el repartiment de les urnes, homenatjar els represaliats per l’1-O. En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea ha explicat que «el procés independentista requereix una reactivació de la mobilització constant i que la llibertat del país s’ha de treballar des de tots els àmbits possibles». Ho ha fet en una roda de premsa a la plaça Catalunya de Barcelona, on també ha deixat clar que aquest cicle de mobilització ha de «tornar a empoderar la ciutadania i empènyer les institucions a avançar cap a la independència de Catalunya».

PÀGINA WEB. L’Assemblea també ha fet pública avui la pàgina web de la Diada d’enguany (diada.assemblea.cat), on també hi ha un espai reservat per a les mobilitzacions dels dies 1, 2 i 3 d’octubre.

En aquest web tant les persones particulars com les entitats i associacions es podran adherir al manifest d’aquest 11 de Setembre. A més, s’hi trobarà tota la informació de les diferents mobilitzacions, així com un espai per adquirir la samarreta de la Diada d’enguany.


  • Pots consultar el Suplement d’Ensenyament, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li