L’ampliació del Centre Ferran Sunyer es posa en marxa però els usos no estan clars

0
1490

S’hi construeix un edifici bessó a l’actual que hauria d’acollir activitats formatives i d’ocupació, però se n’està parlant


Fa pocs dies que han començat les obres d’ampliació del Centre de Formació integrat Ferran Sunyer i Balaguer, a la zona de la ronda Sud de la ciutat. Els treballs corresponen a la segona fase del complex, que consistirà en la construcció d’un edifici bessó al que hi ha actualment. Ara s’hi fan activitats formatives i és la seu de l’Escola Oficial d’Idiomes i de la JOF (Jove Orquestra de Figueres).

Pel que fa als usos dels nous espais, fonts municipals informen que «se n’està parlant», no hi ha definit exactament què s’hi farà però sí que «es garanteixen activitats de tipus formatiu i d’ocupació». En un principi, quan al juny del 2018 es va aprovar per ple el projecte de l’ampliació per ple, es fixava dotar de més espai l’escola d’idiomes i instal·lar-hi la futura incubadora vertical d’empreses.

EL NOU EDIFICI. La nova estructura en construcció donarà com a resultat noves distribucions però de manera simètrica a l’espai actual.

Hi haurà noves aules a la planta baixa, juntament amb un espai relacional, i a la primera planta hi quedarà un conjunt d’espais de treball i sales de reunions.

El projecte es configura amb plantes diàfanes, de forma rectangular, amb un nucli d’accessos i instal·lacions centrals. L’edifici connecta directament amb la planta soterrània mitjançant un ascensor i una escala protegida i també connecta a la planta pis amb ascensor i una escala oberta il·luminada naturalment. Aquesta segona fase comporta la construcció de 548 metres quadrats de més, que es distribueixen en 195 en planta baixa i 353 a la primera planta, de manera que l’edifici en el seu conjunt passarà a tenir una superfície construïda total de 2.260 metres quadrats.

La funcionalitat de l’edifici estableix: 2 aules amb opció de convertir-les en una aula magna, 1 espai relacional, 1 espai comú del viver d’empreses, 5 mòduls d’empreses, 9 mòduls de treball, 2 espais relacionals i 1 servei tècnic amb dos mòduls de treball.

PRESSUPOST I TERMINI. L’empresa Olot Construo Construccions Generals SL és l’adjudicatària del contracte en virtut de l’acord de la Junta de Govern Local de 31 d’octubre del 2019 pel preu de 782.239,97 euros sense IVA, amb un IVA repercutible de 164.270,39 euros, el que fa un total de 946.510,36 euros. En números rodons, una tercera part del pressupost es correspon als treballs de l’estructura, cobertes i façanes, una altra tercera part a distribució, tancaments, paviments i revestiments, i una altra tercera part a les instal·lacions. El termini d’execució de l’obra és de 8 mesos. L’actuació està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i també per la Diputació de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li