L’ampliació de la potabilitzadora dóna servei a 67.000 veïns de Figueres i l’àrea urbana

0
493

L’ampliació de la potabilitzadora de Figueres permetrà subministrar aigua de millor qualitat a 67.000 habitants del municipi i de vuit més de la seva àrea interurbana. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i l’alcalde de la ciutat, Santi Vila, han inaugurat, aquesta divendres a la tarda, les noves instal·lacions, que no rebien des de feia 31 anys cap mena d’inversió ni de millora. L’obra ha tingut un cost de 4,1 MEUR i han estat aportats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Figueres. 

La potabilitzadora produirà 20.000 metres cúbics al dia, doblant gairebé la capacitat que tenia fins ara. Aquesta ampliació permetrà donar servei a tota la població de Figueres, el barri d’Hostalets de Llers, Cabanes, Vila-sacra, el Far d’Empordà, Fortià, Riumors i els polígons industrials de Vilamalla i Santa Llogaia d’Àlguema. En total, 67.000 habitants, tot i que la seva capacitat és per servir-ne a 75.000. En aquest sentit, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha avançat que properament es donarà servei també a Llers i Vilabertran. Tant el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, com l’alcalde de la ciutat, Santi Vila, han coincidit en destacar la importància d’invertir en aquestes plantes degut al creixement demogràfic previst i especialment pel llarg període de sequera que ha patit l’Alt Empordà.

A més, la nova planta permetrà incrementar el rendiment i l’eficiència de la xarxa i millorarà la qualitat de l’aigua mitjançant la seva modernització. Així, s’han instal·lat dos filtres nous de carbó actiu, dos decantadors nous i s’ha implantat el tractament amb ozó i rajos ultraviolats que permeten reduir l’ús del clor i milloren el gust i la qualitat de l’aigua.

Per la seva part, el conseller ha explicat que l’ACA continuava desenvolupant les obres de canalització dels pous de Pont de Molins fins la potabilitzadora de Figueres, amb un cost de 2 MEUR.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li