L’alumnat i les cigonyes

0
1359

Prop de 600 nens i nenes de 14 escoles de la comarca participen a la jornada d’anellament de pollets


El parc del castell de Peralada va acollir la sisena edició de la Jornada Escolar d’Anellament de Pollets de Cigonyes. Una activitat de caràcter pedagògic i naturalista, en la qual, aquest any, van participar més de 600 alumnes de primària de 14 escoles de la comarca. Aquest any, la jornada s’ha integrat dins la Setmana de la Natura, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. La Marta Subirà, secretària de Medi Ambient del Departament va venir a conèixer de primera mà aquesta iniciativa.

LA CIGONYA. La reintroducció de la cigonya blanca va néixer per la sensibilitat que els propietaris del recinte, la família Suqué-Mateu, van mostrar per la presència d’aquesta espècie a Peralada. L’any 1996, amb la col·laboració del llavors director del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, Jordi Sargatal, es van portar 30 exemplars de cigonya des de diferents pobles de la província de Càceres. Des d’aleshores, la colònia de cigonyes ha anat creixent fins l’actualitat que hi ha 31 parelles. Va ser a partir de l’any 2011, en veure l’èxit del programa de reintroducció, quan la Fundació Castell de Peralada va començar a organitzar unes jornades en què, nens i nenes de diferents centres de la comarca, podien anellar les cries recent nascudes d’aquestes aus al Parc tot seguint les indicacions de Jordi Sargatal i Oriol Clarabuch, ornitòlegs i, Jaume Bosch, conservador del Parc. L’anellament consisteix en la col·locació de dues anelles a cada cria de cigonya: una anella d’alumini del Departament de Medi Ambient i una anella blanca distintiva de l’indret on s’anellen.

Hi ha participat mainada d’entre els 3 i els 12 anys provinents de 14 centres educatius de la contrada. Les escoles participants són: Pompeu Fabra de Llança, Torre d’En reig de Vilabertran, Gonçal Comellas d’Avinyonet de Puigventós, Tramuntana de Vilafant, Sol i vent de Vilafant, M. de Deu del Mont de Vilafant, Escola Ramon Muntaner de Peralada, La Salle de Figueres, Salvador Dalí , Sant Pau, Cor de Maria de Figueres, El Llagut de Sant Pere Pescador, Escola Ruiz Amado de Castelló d’Empúries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li