L’alta velocitat amb França fa 6 anys amb 5 milions de viatgers

0
641

Durant aquest temps els trens han realitzat més de 22.000 circulacions, han recorregut 3.200 milions de quilòmetres, i han permès un estalvi de mig milió de tones de CO2


Des de l’inici del servei el 2013, l’alta velocitat entre l’Estat espanyol i França ja ha transportat més de 5 milions de viatgers internacionals. Aquestes dades les ha facilitat Renfe-SNCF en Cooperació, que ha fet balanç d’aquests 6 anys posant l’accent en l’èxit del servei i en el vessant mediambiental.

Durant aquest temps els trens han realitzat més de 22.000 circulacions, han recorregut 3.200 milions de quilòmetres, i han permès un estalvi de mig milió de tones de CO2, una xifra equivalent a l’emissió mitjana anual del consum elèctric d’una població de 2 milions d’habitants (els mateixos que les ciutats de Lió i Marsella juntes). Si a aquest trànsit s’hi afegeixen els viatgers domèstics que utilitzen també l’oferta de Renfe­SNCF en Cooperació a França i Espanya, les xifres s’acosten a un milió de tones de CO2, que correspondria a l’emissió mitjana anual del consum elèctric d’una població de 3,7 milions d’habitants, gairebé la meitat de la població de Catalunya.

PERFIL. En el total de les quatre rutes que Renfe-SNCF en Cooperació opera, un 31% dels clients són residents a França, un 21% a Espanya i el 47% corresponen a viatgers residents en tercers països. Dels 5,2 milions de viatges internacionals, el 60% s’han realitzat en els serveis que uneixen Barcelona amb París; el 18% en la ruta Madrid-Barcelona-Marsella; el 13% en la ruta de Lió i el 9% restant en la ruta de Barcelona-Tolosa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li