L’Alt Empordà, territori de superfície visada comercial

0
860

Entre altres conclusions, el treball de la delegació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya posa de manifest el rellevant ús comercial de les obres que s’engeguen a l’Alt Empordà, on hi ha més de 8.000 metres quadrats destinats en aquest àmbit


La demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va presentar la setmana passada l’activitat de construcció i rehabilitació de la província de Girona relativa al primer semestre de 2021. Un estudi, aquest, que s’ha fet a partir del visat dels projectes d’execució d’obra, obligatoris per a poder iniciar obres de nova planta o de gran rehabilitació.

Entre altres conclusions, el treball posa de manifest el rellevant ús comercial de les obres que s’engeguen a l’Alt Empordà, on hi ha més de 8.000 metres quadrats destinats en aquest àmbit. D’altra banda, i amb relació als usos, el no-habitatge segueix patint una desacceleració, en menor mesura, ja que només els usos sanitaris i d’oficines han presentat un augment en aquest sentit. Així, durant el primer semestre de 2021 s’han visat 49.664 metres quadrats, un 31,8% menys que el 2020, tot i que si ho comparem amb el 2019, la diferència és d’un 47% menys. Per comarques, l’Alt Empordà (158%) i el Pla de l’Estany (279%) són les que tenen un valor percentual més alt.

D’altra banda, i en termes generals, l’activitat en el sector de la construcció a les comarques de Girona ha experimentat un lleuger augment en relació amb el mateix període de l’any passat, i s’ha passat en uns nivells comparables al 2019. Des d’una perspectiva global, els visats del primer mig any del 2021 a la demarcació corresponen a una superfície de 293.000 m2, un 16,2% més que en el primer semestre de 2020.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li