L’Alt Empordà, ‘territori Airbnb’

0
1159

La comarca té 6.537 pisos turístics anunciats a la plataforma, una de cada tres ofertes de la província gironina


 

La comarca de l’Alt EmpordĂ  tĂ© un total de 6.537 pisos turĂ­stics anunciats a la plataforma de lloguer Airbnb, que Ă©s present en un 88% dels 68 municipis del territori, a excepciĂł de Cistella, la Jonquera, LladĂł, Mollet de Peralada, PontĂłs, RabĂłs, Riumors i Saus, Camallera i Llampaies.

AixĂ­ ho assenyala el web DataHippo, que estudia i quantifica el fenomen dels pisos turĂ­stics a Espanya. Amb les seves dades, a mĂ©s, queda palĂšs el potencial turĂ­stic del litoral alt-empordanĂšs: Roses, amb 1.941 pisos turĂ­stics Airbnb, i CastellĂł d’EmpĂșries, amb 1.350, sĂłn el segon i tercer municipi de la provĂ­ncia, respectivament, amb mĂ©s anuncis a la popular plataforma estatunidenca. NomĂ©s sĂłn superats per Lloret, amb 1.977 pisos, tot i que Ă©s Roses qui presenta una major oferta si se sumen totes les plataformes estudiades (Airbnb, Homeaway, HouseTrip i Only Apartments), amb un total de 4.696 apartaments turĂ­stics, xifra sensiblement superior a la de Lloret (4.081). En el quart lloc del rĂ nquing provincial relatiu als anuncis d’Airbnb, d’altra banda, l’ocupa l’Escala, amb 1.168 pisos.

L’aflorament dels pisos turĂ­stics s’ha viscut arreu. Des de localitats costaneres com Llançà (652) fins a ciutats importants com Figueres (134, la mateixa xifra que el Port de la Selva). Ara bĂ©, la febre tambĂ© ha arribat a municipis menuts com ara Palau de Santa EulĂ lia (1), Biure (3) o Siurana (4).

Pel que fa a la provĂ­ncia gironina, la xifra d’anuncis publicats a Airbnb segons el web DataHippo Ă©s de 19.304, per la qual cosa, els 6.537 pisos ubicats al territori alt-empordanĂšs representen un 33.86% del total de la demarcaciĂł, lleugerament per sota del Baix EmpordĂ  (35,54%). Dit d’una altra manera, els pisos anunciats a Airbnb pertanyents al territori empordanĂšs arrasen a la provĂ­ncia, tenint en compte que representen el 69,4% del total.

Si ens cenyim a les dades autonĂČmiques, Catalunya Ă©s la segona regiĂł amb mĂ©s pisos turĂ­stics anunciats al gegant americĂ , amb un total de 41.847, un nombre nomĂ©s superat per Andalusia, que tĂ© 59.884 pisos o habitacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li