L’Alt Empordà té més de 9.000 habitatges turístics legalitzats

0
1153

La majoria d’apartaments es concentren a la Costa Brava, zona que conté el 92% dels habitatge turístics de la província


La demarcació de Girona concentra el 44% dels habitatges d’ús turístics legals de Catalunya i és, per tant, capdavantera en la regulació d’aquest tipus d’allotjament. Concretament, i segons les darreres dades del registre de la Generalitat de Catalunya, n’hi ha 25.758, el 92% dels quals concentrats a la Costa Brava.

Aquest percentatge representa un total de 23.691 apartaments i cases legals concentrats al llarg del litoral gironí. D’aquests, un 39% estan a l’Alt Empordà, la qual cosa equivaldria a més de 9.000 apartaments d’ús turístic regulat (9.240), la xifra més elevada després del registre del Baix Empordà, on s’algutinen el 40% dels habitatges turístics legalitzats de la costa gironina (9.476).

MOLTA FEINA PER FER. Segons les estimacions de l’Associació Turística d’Apartaments, a la demarcació de Girona encara queden un 40% d’habitatges sense legalitzar. Això suposa, per tant, una competència deslleial per a aquells que paguen l’impost municipal per donar-se d’alta, recapten la taxa turística i declaren a Hisenda els beneficis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li