L’Alt Empordà tanca el 2019 amb 7.808 persones sense feina

0
1583

La comarca veu com la xifra de desocupació baixa després de quatre mesos seguits d’augments


«La comarca de l’Alt Empordà va abaixar la persiana del 2019 amb 7.808 persones inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una xifra que significa una davallada de la desocupació de l’1,29% amb relació al novembre, quan al territori hi havia 7.910 persones sense feina, és a dir, un total de 102 persones més desocupades.

Amb aquesta dada, a més, la zona altempordanesa frena així una dinàmica de quatre mesos consecutius amb augment de l’atur, tenint en compte que des del juliol de l’any passat no hi havia una davallada de l’índex de la desocupació.

Amb relació a les xifres interanuals, l’atur durant el desembre s’ha reduït en 355 persones, l’equivalent a una baixada percentual del 4,35%. En aquest sentit, en el mateix període de l’exercici passat hi havia un total de 8.163 altempordanesos registrats al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Pel que fa als municipis on s’ha reduït la desocupació amb més intensitat, l’Escala, amb una davallada de l’atur de 32 persones, n’és al capdavant. Castelló d’Empúries (-25), Roses (-25) i Llançà (-10) són els altres municipis on ha caigut el nombre de persones sense feina, mentre que la capital de la comarca, Figueres, ha vist com el nombre d’inscrits al SOC augmentava en 2 persones.

DADES PROVINCIALS. A la demarcació gironina, per la seva banda, les dades d’atur continuen baixant. Així, segons les últimes dades proporcionades pel Ministeri d’Ocupació, Migracions i Afers Socials, la província va tancar el 2019 amb la millor dada de desocupació des del 2007, és a dir, des d’abans de la crisi. En total van ser 37.745 les persones sense feina, 1.135 desocupats menys que el mateix període del 2018.

Malgrat tot, una altra dada notòria que s’ha registrat a l’últim mes de l’any ha estat la frenada en la caiguda de la desocupació. En els últims anys la bossa de l’atur a les comarques gironines s’ha anat desinflant a un ritme que ha oscil·lat entre un 6% i un 10% per any. Si més no, aquesta ha estat la tendència des del 2013, quan la desocupació va començar a davallar després d’assolir nivells màxims per la crisi. Ara bé, enguany la caiguda ha estat inferior al 3%, concretament del 2,92% respecte al 2018.

Si parlem d’un perfil concret, la majoria de les persones desocupades de la província són dones (20.651), mentre que els homes se situen, això sí, ben a prop: 17.094 aturats. D’altra banda, el nombre de persones sense feina menors de 25 anys a la demarcació és de 3.180.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li