L’Alt Empordà surt en bloc al carrer per reclamar la pau després dels atemptats

0
1737

Dijous, a la Rambla de Figueres, més d’un centenar de persones es van concentrar per deixar clar que “l’Islam és amor, convivència i Pau”


 

Les mostres de rebuig al terrorisme d’Estat Islàmic i en suport a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, s’han reflectit, en diferents formats, arreu de la comarca durant tota la setmana. Pel que fa a la capital, dijous de la setmana passada es va fer una concentració a la Rambla de Figueres. Hi havia més d’un centenar de persones, la majoria d’elles d’origen musulmà, que van agrupar-se per deixar clar que, tal com es podia llegir en alguns dels cartells que aixecaven, “l’islam és amor, convivència i Pau”.

“NO EN EL MEU NOM”. D’altra banda, la comunitat musulmana de Figueres i diverses entitats empordaneses van organitzar una concentració solidària i de condemna als atemptats, a la plaça de l’Ajuntament de Figueres, divendres al vespre. Hi havia mig miler de persones aproximadament i un membre de la comunitat musulmana va llegir un manifest. Seguidament es va fer un minut de silenci i en acabar es va aclamar el#notincpor i #totssomBarcelona. A la concentració s’hi van adherir diferents plataformes de la comarca com: Iaeden-Salvem l’emporda, ANC Figueres,Asociación Hondureños de Figueres, Associació Kawral Fuladu, Empordanesos x la cultura, Plataforma Alto el Foc a l’Albera, Associació ACDPAC, Procés Constituent Alt Empordà, Children of Africa, Sol Solidari, Servei Drets Civils i representants dels diferents partits polítics de l’Ajuntament de Figueres.

SERVEI DE BUS GRATUÏT. D’altra banda, els municipis de Roses i Castelló d’Empúries van posar a disposició dels veïns, autobusos gratuïts per anar a la manifestació de Barcelona. Pel que a fa a Roses, l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan, va signar un ban municipal, per a totes aquelles persones que no disposaven de mitjans per desplaçar-se o tenien dificultats per fer-ho, un autobús de 65 places per acudir a la manifestació. La sortida es va fer a les dues del migdia, davant del cinemes de Roses.

En el cas de Castelló d’Empúries la sortida de l’autocar es va realitzar des del pavelló municipal a les dues i mitja del migdia.La manifestació a Barcelona sota el lema “#NoTincPor” va aplegar gent vinguda d’arreu. Va començar a les sis de la tarda als jardinets de Gràcia fins a arribar a la plaça de Catalunya.

Augmenta la seguretat per l’Acústica i la Mostra del Vi

Arriben les primeres reaccions polítiques i de seguretat després dels atemptats de Barcelona i Cambrils de fa dues setmanes. L’Ajuntament de Figueres extremarà les precaucions davant els esdeveniments que es facin a partir d’ara a la ciutat. L’alcaldessa, Marta Felip; el regidor de Seguretat, Quim Felip, i l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, van informar del reforç i les mesures de seguretat que s’implantaran a partir d’ara.

ACÚSTICA I MOSTRA DEL VI. Tal com van explicar des del consistori i els cossos de seguretat, durant els dies del festival Acústica hi haurà 90 efectius, entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. També es veurà un augment de seguretat a l’escenari principal, el de la Rambla. Les mesures seran similars per a la Mostra del Vi.


MOCIÓ DEL PARTIT POPULAR. Arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils i del modus operandis d’Estat Islàmic en els seus atacs, el PP de Figueres ha presentat una moció per al ple de setembre per tal d’adoptar algunes mesures de seguretat com ara: un estudi immediat i urgent d’aquelles zones sensibles i de gran aglomeració de persones on resultaria fàcil l’entrada de vehicles a motor, la col·locació de pilones fixes o mòbils per impedir l’accés. Els populars també demanen que la Guàrdia Urbana estigui coordinada amb tots els cossos i forces de seguretat en la lluita antiterrorista i dotats de les equipacions de seguretat, com armilles antibalots. La seva portaveu, M.Àngels Olmedo, també demana el compromís de totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Figueres per treballar units en la lluita antiterrorista

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li