L’Alt Empordà suma dues setmanes sense morts i ja no queda cap ingressat a l’hospital

0
1818

A l’hora de tancar aquesta edició, a la comarca hi havia 666 positius per Covid-19 i 4.678 casos sospitosos


Segona setmana consecutiva sense cap víctima mortal provocada per la Covid-19 a l’Alt Empordà. Així, la nostra continua sent la comarca amb la taxa de mortalitat més baixa de tota la Regió Sanitària de Girona, i també una de les més baixes de Catalunya. Fins ara, hi han traspassat 36 persones pel SARS-CoV-2, però sembla que de moment la taxa està controlada. De fet, aquesta setmana també hi ha un altre factor positiu a destacar, i és que la Fundació Salut Empordà ha donat l’alta a l’última persona que quedava ingressada per coronavirus. En total, des que va començar la pandèmia l’hospital de Figueres ha tractat 181 malalts de Covid.

Aquesta evolució, però, no vol dir que l’Alt Empordà sigui una zona lliure de Covid. I si bé és cert que per ara el ritme de contagis ha anat afluixant, també ho és que l’entrada de la comarca a la fase 2 de la desescalada no ha estat neta de noves infeccions. Des del dilluns de la setmana passada, els testos ràpids o proves PCR que fa el Departament de Salut han permès comptabilitzar 17 positius nous a l’Alt Empordà. I ja en van 666. A més, aquesta última setmana també s’han detectat 344 sospitosos nous; és a dir, que el nombre de persones que han presentat símptomes i un professional sanitari ha derivat al servei de vigilància epidemiològica (tot i que de moment sense proves) ha augmentat un 7,3% respecte de la setmana passada, i ja arriba a les 4.678.

Val a dir que al llarg d’aquesta setmana l’eliminació de les franges horàries, la sortida de més gent als carrers, la tornada d’alumnes a les escoles i, sobretot, les trobades amb més persones, han fet créixer l’alarma en alguns municipis, en què s’han anat descobrint positius que s’havien relacionat amb altres veïns.

Tot i això, amb les xifres a la mà, totes les àrees bàsiques de salut (ABS) de la comarca experimenten creixements força graduals i moderats, sense grans repunts a destacar, i la de Llançà és l’única que es manté amb els 20 positius de la setmana passada. Analitzant les dades per pobles [vegeu el mapa], només n’hi ha dos que han intensificat el color del seu blau (i que, per tant, tenen una taxa estandarditzada més alta que la setmana passada): Pont de Molins, que ara té quatre casos positius, i Ordis, que en té tres.

  • Pots consultar el mapa comarcal i les dades, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li