L’Alt Empordà serà aquest cap de setmana el protagonista del Som Cultura

0
1391

Les activitats culturals han estat impulsades pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona


Sovint, traçar la línia entre el que és i el que no és cultura és complicat. La tercera de les accepcions del diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans la defineix com un ‘conjunt dels símbols, valors, normes, models d’organització, coneixements, objectes, etc., que constitueixen la tradició, el patrimoni, la forma de vida, d’una societat o d’un poble’, i precisament és això el que la quarta campanya Som Cultura impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona pretén impulsar. Quaranta-sis propostes durant el mes de novembre pensades per descobrir el patrimoni de la província. Igual que en les darreres edicions, les activitats estan estructurades geogràficament i aquest cap de setmana el protagonisme l’agafa la nostra comarca.

RUTES LITERÀRIES. L’Alt Empordà ha estat, és i probablement continuarà sent font d’inspiració per artistes, escriptors i poetes. Les rutes literàries són un recorregut a través de diversos punts i localitzacions rellevants en les vides de mestres de l’escriptura, que serveixen per fer un repàs a la seva vida i obra. Per aquest motiu, s’han preparat recorreguts que inclouran autors destacats com Víctor Català, Ramon Muntaner o Walter Benjamin. A més a més, en algunes d’aquestes activitats hi haurà la participació d’actors com Marc Martínez, Estel Soler o Ernest Villegas, que faran una lectura teatralitzada dels textos que conformen la ruta. Una proposta ideal per conèixer més a fons les intimitats d’aquests genis de l’escriptura, mentre es trepitgen escenaris emblemàtics com per exemple el memorial Passatges de Portbou, dedicat a Walter Benjamin.

JOCS DE MISTERI. Una altra de les propostes per descobrir el territori que presenta aquesta edició del Som Cultura és una activitat que barreja el joc dins d’una fortalesa. En aquesta ocasió, l’escenari on es desenvoluparà l’activitat serà el búnquer del castell de la Trinitat de Roses. Amb el nom d’Escape Bunker Roses, els participants tindran 40 minuts per poder sortir del búnquer. Una activitat que mescla l’escapisme, l’enginy, la destresa i la cooperació entre els participants per poder assolir l’objectiu.

REPROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS. L’organització ha decidit repetir algunes propostes d’altres anys. Entre totes elles en destaca la que se celebra en diferents espais de Figueres, on es descobreix la infantesa de Salvador Dalí, a través d’una visita guiada organitzada conjuntament pel Teatre-Museu Dalí, Museu del Joguet de Catalunya i Museu de l’Empordà. Després de la visita als tres museus, i com a novetat d’aquest any, es farà un tast de tres vins oferts per la Ruta del Vi Denominació d’Origen Empordà i el Consell Regulador de la DO.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li