L’Alt Empordà rebrà un milió d’euros per a reduir inundacions en conques internes

0
719

S’arranjaran la riera Romanyac del Port de la Selva, el drenatge del Mas Oliva de Roses i la mota de Torroella de Fluvià


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha publicat la resolució definitiva de les sol·licituds de subvenció per a minimitzar el risc d’inundació en zones urbanes de conques internes. En total s’han atorgat 23 subvencions arreu de Catalunya, amb un pressupost de 4,8 milions d’euros. I d’aquestes, tres són per a l’Alt Empordà, que rebrà un total de 957.024,42 euros. Els ajuts contribuiran a desenvolupar mesures com l’adequació de talussos, el manteniment de dics i l’estabilització de marges, entre d’altres.

Un dels pobles que rebrà una quantitat de diners més importants (de tot Catalunya) és el Port de la Selva, que ingressarà fins a 552.179,58 euros per executar unes obres de protecció del marge dret de la riera Romanyac, que provoca inundacions freqüents a diversos punts del municipi.

D’altra banda, l’Ajuntament de Roses rebrà 385.633,94 euros per arranjar la xarxa principal de drenatge de la urbanització Mas Oliva. I el tercer ajut serà per a l’Ajuntament de Torroella de Fluvià. Rebrà 19.210,90 euros que li permetran executar la sobreelevació parcial de la mota de protecció del nucli urbà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li