L’Alt Empordà rebrà gairebé 100.000 euros per millorar la gestió de residus

0
349

L’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat 50.000 euros per implantar la recollida selectiva de la fracció orgànica (la FORM) a 23 municipis de l’Alt Empordà. La comarca també rebrà 5.409 euros per millorar la recollida selectiva dels residus orgànics al municipi de Navata. A aquestes quantitats s’hi ha de sumar també un altra subvenció –44.000 euros– per a accions de prevenció de residus. En total, gairebé 100.000 euros per a la millora de la gestió les deixalles que generem.
El compte enrere perquè l’Alt Empordà estigui obligat a fer recollida de la FORM ha començat. D’aquí a un any acaba la moratòria que s’havia donat a la comarca per a la recollida selectiva de la fracció orgànica. I és que la planta per al tractament d’aquests residus no estarà a punt fins al gener del 2017. El 25 de juliol de l’any passat es va fer l’acte oficial de col·locació de la primera pedra del CTR, el Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà, a Pedret i Marzà.
El conseller comarcal de Medi Ambient Josep M. Cervera explica que “amb aquests ajuts volem implicar 23 municipis de la comarca d’unes dimensions mitjanes per a la recollida de l’orgànica”. Cervera afegeix que “ara es complicat fer la recollida perquè la planta de tractament d’orgànica que tenim més a prop és a Olot i això ens encareix molt la recollida”.
El Consell Comarcal farà les propostes per aplicar el projecte. Hi podrien participar Agullana, l’Armentera, Avinyonet, Bàscara, Borrassà, Cabanes, Colera, El Far d’Empordà, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Llers, Navata, Palau Saverdera, Pau, Peralada, Portbou, Sant Pere Pescador, Port de la Selva , Saus-Camallera-Llampaies, Vilafant, Vilamacolum i Vilamalla.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li